Χανιά | Μεγάλο πανηγύρι στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων – Δείτε το πρόγραμμα

χανιά-μεγάλο-πανηγύρι-στην-ιερά-μονή-α-364579

Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής και με το κήρυγμα του Αποστόλου Πέτρου που επακολούθησε ιδρύθηκε στα Ιεροσόλυμα η πρώτη χριστιανική Εκκλησία.

Το Άγιο Πνεύμα γίνεται ο οδηγός της Εκκλησίας και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να γνωρίσουν την αλήθεια, δηλαδή το Χριστό. Η γνώση αυτής της αλήθειας απελευθερώνει τον άνθρωπο και τη δημιουργία από τα δεσμά του θανάτου.

​Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μέσα εις την οποία με τη δράση του Αγίου Πνεύματος συντελείται η ενότητα, ο αγιασμός και η μεταμόρφωση των ανθρώπων θα εορτάσει μεγαλοπρεπώς η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, εις την οποία ακαταπαύστως εδώ και τέσσερις αιώνες λατρεύεται ο Τριαδικός Θεός και τιμάται η εορτή της Πεντηκοστής.

Το τριήμερο λατρευτικό πρόγραμμα της Πανηγύρεως θα έχει ως εξής:

• Σάββατον 15 Ιουνίου και από ώρας 7π.μ.:Όρθρος – Θεία Λειτουργία και Ιερόν Μνημόσυνο ψυχοσάββατου.

• 7 μ.μ.:Εόρτιος Εσπερινός πανηγύρεως προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

• Κυριακή 16 Ιουνίου και από ώρας 6:30 π.μ.:Όρθρος –Αρχιερατικό συλλείτουργο –Εσπερινός γονυκλισίας και ιερά λιτάνευση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου.

• 7μ.μ.: Κανών ικετήριος εις την Αγία Τριάδα

• Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου και από ώρας 7π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook