Ο Χανιώτης παπάς που έβγαλε τη λειτουργία στον… δρόμο, για να μείνουν οι πιστοί στο σπίτι | Video

ο-χανιώτης-παπάς-που-έβγαλε-τη-λειτουρ-1029721

Βρήκε τον τρόπο να μεταφέρει το κλίμα των Αγίων ημερών του Πάσχα στα χωριά του, αλλά και να μείνουν οι πιστοί στα σπίτια τους, ο παπα-Γιάννης από τις Βουκολιές Χανίων.

Ο πολύ αγαπητός και γνωστός σε όλον τον Νομό Χανίων, πατήρ Ιωάννης μπήκε στο αυτοκίνητό του και μετέδωσε -κυριολεκτικά- τη θεία λειτουργία του Επιταφίου από σε σπίτι σε σπίτι, σε διάφορα χωριά της ευρύτερης περιοχής των Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά.

Το αυτοκίνητο που πραγματοποίησε το δρομολόγιο μάλιστα, είχε «στολιστεί» καταλλήλως στην οροφή του με την εικόνα του Χριστού μετά την αποκαθήλωση, ενώ από τα μεγάφωνα που είχαν τοποθετηθεί ακούγονταν τα Εγκώμια.

Δείτε το βίντεο με την αλλιώτικη περιφορά που έγινε φέτος στα Χανιά:

Ο παπα-Γιάννης πάντως σχολίασε δεικτικά την απόφαση να μην ακουστεί η θεία λειτουργία από τα μεγάφωνα των ναών, κάτι που ο ίδιος φρόντισε να αποκαταστήσει. Η τοποθέτησή του, αναφέρει:

«Πολλές φορές και πολλές περιόδους εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ή ορθοδοξία βρισκόταν υπό διωγμό και επειδή έτσι αισθάνομαι και τώρα …..(για όλες τις αποφάσεις του κράτους της πολιτείας της εκκλησιάς συμφωνούσα και συντασσόμουν απόλυτα ΠΛΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗΣ ΚΑΜΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ γιατί δεν καταλαβαίνω το λόγο και το……….. σκοπό………(εύχομαι ναι είναι προσωπική και λανθασμένη εντύπωση)

Τις περιόδους αυτές οι πιστοί εύρισκαν διάφορους τρόπους για να υμνήσουν και δοξάσουν τον Θεό ..! Τον ποιο εύκολο και ΛΙΓΌΤΕΡΟ που μπορούσε να κάνει η Αναξιότητα μου ήταν αυτό…….

Υ.Γ Ζητώ ταπεινά συγνώμη από όποιον και αν σκανδάλισα η παράκουσα με την πράξη μου αυτή….δεν ήταν στις προθέσεις μου!!!..ήταν υπακοή στην συνείδησή μου !!!!! Καλή Ανάσταση!!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook