Οι δύο εντυπωσιακές παραλίες στην Κρήτη που προσεγγίζονται μόνο από τη θάλασσα

οι-δύο-εντυπωσιακές-παραλίες-στην-κρή-896689

Οι παραλίες της Ελλάδας είναι γνωστές στα πέρατα του κόσμου. Τις διαφημίζουν οι μεγαλύτεροι τουριστικοί οδηγοί, τις τραγουδούν όσοι ευτύχησαν να τις δουν και να τις ζήσουν από κοντά.

Ωστόσο δεν είναι όλα τα μαγευτικά σημεία για μπάνιο πάνω σε παραλίες λιγότερο ή περισσότερο προσβάσιμες. Υπάρχουν και μέρη που πας μόνο με το καραβάκι, καθώς οι δαντελωτές ακτές των νησιών μας προσφέρουν πολλά σε όποιον δεν πει «όχι» στις ημερήσιες κρουαζιέρες και τις οργανωμένες θαλασσινές τσάρκες.

Στην Κρήτη δύο από αυτές τις παραλίες βρίσκονται στον νομό Χανίων και στο νομό Λασιθίου:

Σφακιά: Λουτρό

Ούτως ή άλλως, το γραφικό ψαρoχώρι της νοτιοδυτικής Κρήτης προσεγγίζεται μόνο με το καΐκι ή τα πόδια, καθώς αυτοκίνητο δεν θα δεις εδώ. Μήτε δρόμο! Στριμωγμένο μεταξύ Χώρας Σφακίων και Αγίας Ρουμέλης, το παραθαλάσσιο θέρετρο του νομού Χανίων έχει μόνο σκάφη για τη μετακίνηση, καθώς μέσω της θάλασσας γίνονται όλα.

Είναι ένα χωριό φτιαγμένο αποκλειστικά για καλοκαιρινές διακοπές, ένα σκηνικό που στήνεται λες κάθε που ανοίγει ο καιρός. Κι ενώ οι παραλίες στον κόλπο του Λουτρού συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, οι δυο δημοφιλέστερες είναι λίγο μακρύτερα (Γλυκά Νερά και Μάρμαρα). Και ξανά προσεγγίζονται μόνο με καΐκι!

Κρήτη: Γαϊδουρονήσι

Μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας ανοίγεται στην ακατοίκητη Χρυσή, το γνωστό σε όλο τον κόσμο Γαϊδουρονήσι με τη λεύκη και ροζ άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά και την αδάμαστη φυσική ομορφιά. Μόλις στα ανοιχτά της Ιεράπετρας στο Λιβυκό Πέλαγος, το Γαϊδουρονήσι προσφέρει στις ώρες που θα μείνεις εκεί πολλών λογιών εμπειρίες.

Από τις υπέροχες παραλίες και τις τιρκουάζ θάλασσες μέχρι το σπάνιο κεδροδάσός του, το μεσαιωνικό εκκλησάκι, την παλιά αλυκή, το αρχαίο λιμάνι και τον φάρο, ακόμα και λαξευτούς τάφους που κρατούν από τα ρωμαϊκά χρόνια θα συναντήσει εδώ. Επισκέψιμο αποκλειστικά μεταξύ Μαΐου-Οκτωβρίου με καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Ιεράπετρας, το Γαϊδουρονήσι κλέβει καρδιά και μυαλό με το μοναδικό οικοσύστημα και τα ακόμα μοναδικότερα χρώματά του… newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook