Ομάδα εκπαιδευτικών για τον θάνατο της γυναίκας στην Κίσσαμο: «Να πάψει ο κανιβαλισμός ανθρώπινων στιγμών»

ομάδα-εκπαιδευτικών-για-τον-θάνατο-τη-931075

Το παρακάτω κείμενο δεν είναι  φόρος τιμής σε ένα αδίκως εκλιπόντα συνάνθρωπο αλλά ως κραυγή αγωνίας για την πρόληψη τραγικών καταστάσεων στο μέλλον.

Αυτό αναφέρει ομάδα καθηγητών – συναδέλφων της εκπαιδευτικού από την Κίσσαμο που έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της πριν λίγες ημέρες.  Μάλιστα στο κείμενο γίνεται αναφορά για διαπόμπευση της γυναίκας «από κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χρήστες τους».

Τι αναφέρει η ομάδα εκπαιδευτικών , τα στοιχεία των οποίων είναι στην διάθεση του zarpanews.gr

“Θλίψη,  πόνος και  θυμός. Είναι τα αισθήματα που κατέκλυσαν όλους  μας, όσοι γνωρίζαμε την Α. Τ., εκπαιδευτικό που ζούσε και εργαζόταν στο Καστέλι Χανίων. Την Α. που  έβαλε τέλος στη ζωή της πριν λίγες μέρες. Ο λόγος: Η ανθρώπινη αδυναμία διαχείρισης της  διαπόμπευσής της  από κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χρήστες τους. Μια διαπόμπευση που έχει οδηγήσει στον ψυχολογικό και σωματικό θάνατο κι άλλους συνανθρώπους μας, κυρίως νέους.

Με αφορμή ένα ατυχές οικογενειακό περιστατικό (τέτοιο που  θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από μας) κάποιοι άσκεφτοι χρήστες της διαδικτυακής  κοινωνίας «ανέβασαν» το θέμα της παραποιημένο στα διαδικτυακά περίπτερα, χαρακτηρίζοντας, κρίνοντας, δικάζοντας. Χρήστες οι οποίοι αποδέχτηκαν άκριτα,  αναπαρήγαγαν ό,τι διάβασαν και καταδίκασαν.   Το αποτέλεσμα: η τραγική κατάληξη της Α. Ενός ανθρώπου ευαίσθητου,  έντιμου, ηθικού. Μιας αξιοπρεπούς δασκάλας που νοιαζόταν και εργαζόταν για τους μαθητές της. Μιας δασκάλας που έχαιρε αγάπης τόσο από τα παιδιά όσο και απ’  τους γονείς τους, εκτίμησης και σεβασμού απ’ τους συναδέλφους της. Μιας εκπαιδευτικού που αγωνιζόταν για τη δημόσια εκπαίδευση.

Θλίψη και πόνος για τον χαμό της. Θυμός και απαίτηση προς όλους μας: να πάψει ο κανιβαλισμός ανθρώπινων στιγμών, ανθρώπινων ζωών. Γιατί χθες ήταν ο έφηβος, θύμα διαδικτυακού μπούλινγκ, σήμερα ήταν η Α. μας και αύριο θα είναι κάποιος από μας, κάποιο απ’ τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση

Oμάδα εκπαιδευτικών»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook