Οργή στα Δικαστήρια Χανίων για τον φονιά του Κατσουλάκη που προφυλακίστηκε | Photos

οργή-στα-δικαστήρια-χανίων-για-τον-φον-861192

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων πέρασε στις 9:30 περίπου το πρωί της Πέμπτης ο 60χρονος καθ’ομολογία δράστης της δολοφονίας του Κώστα Κατσουλάκη την Κυριακή στο Βαμβακόπουλο. Μετά την απολογία του, ο 60χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για την απρόκλητη και αναίτια δολοφονία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου.

Στην απολογία του ο δράστης, γνωστός στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την παραβατική συμπεριφορά του, αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που όπλισαν το χέρι του και οδήγησαν στην απώλεια του 43χρονου πατέρα ενός μικρού κοριτσιού.

Πάντως, οικείοι, φίλοι και συγχωριανοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρχε καμία κτηματική διαφορά με τον δράστη.

Ο αδελφός του θύματος κ. Αντώνης Κατσουλάκης, είπε χαρακτηριστικά πως «μαζευτήκαμε εδώ για να δείξουμε στους δικαστές πως πρέπει να κάνουν για μια φορά τη δουλειά τους και να μην αφήνουν ελεύθερους τους εγκληματίες για να σκοτώνουν αθώα παιδιά.»

Σημείωσε επίσης ότι «ο αδελφός μου δεν είχε καμία προσωπική διαφορά με το δράστη και τα όποια θέματα υπήρχαν αφορούσαν ζητήματα του δήμου. Ο αδελφός μου προάσπιζε το δημόσιο συμφέρον και αυτό τον έφαγε».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πρασσέ κ. Φραγγεδάκης, είπε για τον δράστη πως είναι ένας στυγνός εγκληματίας και είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλα τα γύρω χωριά.

Έκανε λόγο για προμελετημένη δολοφονία και όπως είπε «αυτό που ζητάμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, που πρόσφερε την βοήθεια του σε όλο τον κόσμο».

Σε δήλωση τους επίσης οι δικηγόροι της οικογένειας κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ευτύχης Μαυρογένης αναφέρθηκαν στην προσφορά του θύματος στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως η παρουσία τόσων μαυροφορεμένων ανθρώπων στα δικαστήρια δείχνει το μέγεθος της αγάπης προς το πρόσωπο του θύματος.

Τόνισε επίσης αναφερόμενος στο δράστη πως πρόκειται για ένα στυγνό εγκληματία και πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμετωπίζει τέτοιου είδους έγκλημα με αυτή την βαναυσότητα και την σκληρότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρογένης είπε πως «από την πλευρά της οικογένειας υπάρχει ένα βαθύ παράπονο για την ανοχή που υπήρχε όλο αυτό τον καιρό και η οποία όπλισε το χέρι του δολοφόνου σε αυτή την άνανδρη εκτέλεση που έγινε στον Κώστα.»

Είπε τέλος πως «ελπίζουμε η δικαιοσύνη έστω και καθυστερημένα να κάνει το καθήκον της και οι αρχές να καταλάβουν πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουν στην μικροεγκληματικότητα να ανθίζει χωρίς την ριζική αντιμετώπιση της στο ξεκίνημα της.»

Αργότερα, οι άντρες της ασφάλειας προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν ακόμα και από την κεντρική είσοδο της Αντιπεριφέρειας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν πολύς ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί. Προσπάθησαν να επιτεθούν στον δράστη, αλλά μπήκε ξανά μέσα. 

Να σημειωθεί ότι λόγω του συγκεντρωμένου κόσμου, οι αρχές προσπάθησαν να φυγαδεύσουν από άλλη έξοδο τον κατηγορούμενο όμως ο κόσμος είχε πάει προς όλες τις πιθανές εξόδους, έτσι τον ξαναγύρισαν πίσω. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του έτσι αναγκαστικά διορίστηκε αυτεπαγγέλτως δικηγόρος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook