Πίτσα με ντομάτα, γαρίδες, καλαμαράκια και αρώματα βασιλικού

πίτσα-με-ντομάτα-γαρίδες-καλαμαράκια-918652

Μία ιδιαίτερη πίτσα που μυρίζει θάλασσα και ξεχωρίζει για τη νοστιμιά της.

Μερίδες:8 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα λεπτή

200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 4, σε κυβάκια

300γρ. γαρίδες καθαρισμένες

200γρ. καλαμαράκια, σε ροδέλες

4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού

λίγο ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και με τα δάχτυλά σας την ισιώνετε. Την αλείφετε με τις τρεις κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού και μοιράζετε πάνω της ομοιόμορφα τα ντοματίνια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Βάζετε την πίτσα στον φούρνο να ψήνεται και στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε ελαφρά τις γαρίδες, τις περιχύνετε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού και ελάχιστο πέστο. Ανακατεύετε και αφήνετε να περιμένουν.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια. Τα σοτάρετε ίσα να μαλακώσουν και τα ανακατεύετε με το πέστο του βασιλικού.

Όταν περάσουν τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος της πίτσας τη βγάζετε από τον φούρνο και μοιράζετε τις γαρίδες ομοιόμορφα από πάνω, στα κενά από τις ντομάτες. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ξαναβάζετε την πίτσα στο φούρνο να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Την ξεφουρνίζετε και μοιράζετε από πάνω και τα καλαμαράκια. Διακοσμείτε με κορφούλες βασιλικού, κόβετε την πίτσα σε οκτώ κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook