Προβολή της ταινίας «Φράουλες και αίμα» με δωρεάν είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

προβολή-της-ταινίας-φράουλες-και-αίμ-951745

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Χανίων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων διοργανώνουν την προβολή της ταινίας «Φράουλες και αίμα» του Φιλανδού Stuart Hagmann, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ώρα 9.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Είσοδος Ελεύθερη.

Ένα μικρό αφιέρωμα για την επέτειο των 46 χρόνων από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Η ταινία, παραγωγής του 1970, βασίζεται στο βιβλίο-ντοκουμέντο του 19χρονου Αμερικανού φοιτητή Τζέιμς Κούνεν με τίτλο «Φράουλες και αίμα» (The Strawberry Statement) το οποίο αποτελεί μια ιστορική καταγραφή των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Columbia, την περίοδο 1966-68.

Έμφαση δίνεται στα γεγονότα του Απριλίου 1968, όταν διαμαρτυρόμενοι φοιτητές

κατέλαβαν το γραφείο του πρύτανη του πανεπιστημίου εκφράζοντας την ολοκληρωτική απόρριψη της πολιτικής των HΠA μαζί με την εναντίωσή τους για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που καθόρισαν τη δεκαετία του ’60.

Ο τίτλος προέκυψε από τις δηλώσεις του Herbert Deane, Ακαδημαϊκού του Columbia, σχετικά με τις απόψεις των φοιτητών για τη γενικότερη πολιτική του Πανεπιστημίου. «Δε με ενδιαφέρουν περισσότερο από το αν τους αρέσουν ή όχι οι φράουλες!» δήλωσε σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο.

Ο Stuart Hagmann σκηνοθετεί αυτό το υλικό, δουλεύοντας με ερασιτέχνες ηθοποιούς, παρεμβάλλοντας μουσικά ιντερλούδια και αφήγηση…

Κατά τη διάρκεια της ταινίας ακούγονται τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών της δεκαετίας του ’60 (John Lennon, Crosby, Stills, Nash & Young, Buffy Sainte-Marie,

Thunderclap Newman).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook