«Έγκλημα» για το περιβάλλον σε παραλία των Χανίων: Μετά τον καθαρισμό, καίγονται καλάμια και ξερά κλαδιά | Photos

έγκλημα-για-το-περιβάλλον-σε-παραλί-829612

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που δημοσιεύει το zarpanews.gr και αποτυπώνουν την εγκληματική καύση που συντελείτε στην παραλία του Κλαδισού ποταμού το βράδυ της Δευτέρας.

Μόνο λίγες ώρες πέρασαν αφότου ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός από πολίτες που απομάκρυναν τα σκουπίδια (δείτε εδώ) και με το που έπεσε η νύχτα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στους συγκεντρωμένους σωρούς από ξερά καλάμια και κλαδιά κατά μήκος της εκβολής του ποταμού προς την παραλία στα Άπτερα.

Ευτυχώς δηλαδή που είχαν απομακρυνθεί τα σκουπίδια και δεν βιώσαμε την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής του Ταυρωνίτη τις προηγούμενες ημέρες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία παρότι είναι ενήμερη για το συμβάν, δεν επενέβη στο σημείο.

Ωστόσο προκύπτουν διάφορα ερωτήματα ως προς το ποιος και γιατί βάζει φωτιές στα σημεία με τα συγκεντρωμένα υλικά, όπου είναι υποχρεωμένα τα δημοτικά συνεργεία καθαριότητας να τα απομακρύνουν; Είναι τυχαίο, επαναλαμβανόμενο γεγονός ή υπάρχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα; Ποιος φέρει την ευθύνη για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείτε μάλιστα πάνω στις παραλίες του τόπου;

Δείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:zarpanews.gr

 

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook