«Στο πόδι» διοργανωτές και ομάδες για το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι – Αντιδρούν στην απόφαση Κικίλια | Photos

στο-πόδι-διοργανωτές-και-ομάδες-για-1004848

Έκδηλη ήταν η ανησυχία και η αναστάτωση που προκάλεσε στους διοργανωτές, αλλά και σε ομάδες του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού η  ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και αυτών του Ρεθύμνου, για προληπτικούς λόγους εξ αιτίας του κορονοΐού (δείτε ΕΔΩ).

Μέλη των ομάδων έσπευσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαχείο Ρεθύμνου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση του καρναβαλιού, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση βρίσκονται επί ποδός και η προσπάθεια για επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο συνεχίζεται από τους αρμόδιους φορείς.Μιλώντας επίσης στο newsit.gr, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, όχι μόνο δεν έκρυψε την έκπληξή του, δεν έκρυψε ούτε την ενόχλησή του! «Δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κορονοϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη τίποτα», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα αλλά θέλει ψυχραιμία».

Πηγή: goodnet.gr / newsit.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook