Σε επαγρύπνηση η αστυνομία στα Χανιά – Αυξάνονται οι έλεγχοι και τα μπλόκα εν όψει Πάσχα

σε-επαγρύπνηση-η-αστυνομία-στα-χανιά-850010

Σε αυξημένη επαγρύπνηση θα είναι οι μηχανισμοί τροχαίας και αστυνομίας στα Χανιά εν όψει εορτών, όπως ενημέρωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων η προϊσταμένη του γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης, Ελένη Παπαθανασίου.Όπως τόνισε, ήδη εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, τα οποία θα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κορυφωθούν κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Εντατικοποιημένοι θα είναι οι περίπολοι και οι έλεγχοι για την αποτροπή και την πρόληψη έκνομων ενεργειών και παραβατικών συμπεριφορών.

Από τα τμήματα τροχαίας των νομών και το τμήμα τροχαία τους ΒΟΑΚ εκπονείται ειδικό σχέδιο δράσης κατά το οποίο θα υπάρχουν ειδικά συνεργεία στις εξόδους και τις εισόδους των πόλεων, αλλά και την εθνική οδό, με σκοπό την ασφαλέστερη κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, συνεργεία ελέγχου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλες παραβάσεις.

Ωστόσο, όπως τόνισε, οι οδηγοί είναι αυτοί που θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα, ανεξάρτητα από τους ελέγχους και τον φόβο προστίμων από την τροχαία:

«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν οτι πρέπει να αλλάξει η παιδεία και η νοοτροπία μας. Δεν γίνεται δίπλα σε κάθε οδηγό να είναι και ένας αστυνομικός. Θα πρέπει μόνοι μας να συνετιστούμε, να καταλάβουμε τι είναι το σωστότερο, να δούμε την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας, των άλλων οδηγών.

Οι συμβουλές προς τους οδηγούς είναι να οδηγούν με σύνεση, να μην κάνουν αντικανονικό προσπέρασμα, να φορούν τη ζώνη τους, να φορούν κράνος, να έχουν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και σε ειδικό καρεκλάκι αν είναι μικρά.»

Παράλληλα, θα εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι για το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, διακίνησης, κατασκευής και χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνικών ειδλων που εγκυμονούν κινδύνους, από σοβαρό τραυματισμό μέχρι και απώλεια ζωής.

Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν τα παιδιά τους για τον κίνδυνο, να μην τα αφήνουν κοντά σε χώρους καύσης τέτοιων ειδών και να είναι σωστά πρότυπα. Τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδι…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook