Σημανδηράκης: «Θα εφαρμόσουμε κανόνες σε αυτή την πόλη, γι’ αυτό μας έφερε ο κόσμος εδώ»

σημανδηράκης-θα-εφαρμόσουμε-κανόνε-934722

Αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει ούτε… σπιθαμή από την πορεία που έχει χαράξει με σκοπό να υλοποιήσει τους στόχους και να εφαρμόσει όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν, πάρα το… πετροβόλημα και τη στείρα αντιπολίτευση κάποιων, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στον Super Fm 89.6 και τον Δημήτρη Παππά.

Μόλις έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή έχει δείξει ήδη το πρώτο «δείγμα γραφής», προχωρώντας σε σημαντικές παρεμβάσεις στην πόλη των Χανίων. Παρεμβάσεις που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς άλλοι τις αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό, άλλοι με καχυποψία και άλλοι με εχθρικότατα, κατηγορώντας τον δήμαρχο για… προχειροδουλειά.

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αυτό που μας έφερε ο κόσμος να κάνουμε εδώ. Να προχωρήσουμε αυτά που πιστεύουμε ότι βοηθούν τον τόπο και θα το κάνουμε χωρίς να κοιτάμε ποιοι είναι απέναντι και μας «πετροβολούν» η ασκούν στείρα αντιπολίτευση. Καταλαβαίνω και χαίρομαι για την αγωνία που υπάρχει να γίνουν πράγματα εδώ και τώρα.

Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά τα μέτωπα, όλη η ομάδα εργάζεται ατελείωτες ώρες, όπως οφείλει, και θέλουμε να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά. Είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό που προβλέπει η διαδικασία, χωρίς τιμωρητική διάθεση, αλλά και να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τους κανόνες σε αυτή την πόλη. Έχουμε τους στόχους μας μπροστά και θα τους υλοποιούμε» τόνισε ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Συνοπτικά τα θέματα που έθιξε ο Δήμαρχος Χανίων

Για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ: «Προχωράμε κανονικά σύμφωνα με αυτά που είχαμε αποφασίσει, χωρίς να αλλάζει το παραμικρό και είναι σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Κανονικά εξάλλου θα γίνει και η επένδυση, όσον αφορά στο δυτικό τμήμα του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στα Χανιά: «Θέσαμε συνολικά τα θέματα που αφορούν το Δήμο Χανίων και το Υπουργείο Πολιτισμού και αναφερθήκαμε σε κορυφαία ζητήματα, όπως το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Νεώρια. Επικεντρωθήκαμε ιδιαίτερα στην παρουσίαση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή και για τη χρήση των Νεωρίων. Μετά τον έλεγχο του σχετικού σχεδίου, είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της οποίας είναι 20 μήνες».

Για τη Λεωφόρος Σούδας και τον κίνδυνο που εγκυμονούν για οδηγούς κλαδιά δέντρων και φυλλωσιές: «Υπάρχει εργολαβία και υπήρχαν σχετικά αιτήματα τις προηγούμενες μέρες, τα οποία έχουν προωθηθεί στην Υπηρεσία Πρασίνου και στον Αντιδήμαρχο κύριο Τσουπάκη. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Μαρκοπούλου: «Είναι ένα θέμα για το οποίο έχουμε συζητήσει και με τον Ταξίαρχο κ. Λυμπινάκη και ψάχνουμε να βρούμε νομικά ποια είναι η κατάλληλη λύση. Πέρα από το να είναι διαρκής παρουσία κάποιου αστυνομικού στο σημείο, φαίνεται ότι οποιαδήποτε άλλη λύση δεν έχει αποτέλεσμα. Προφανώς πρέπει να προχωρήσουμε σε μία αναδιαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου, η οποία όμως δεν θα γίνει αύριο η μεθαύριο…»

Για το θέμα των Χρηματαποστολών της Τράπεζας της Ελλάδας: «Θέσαμε το θέμα στο διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος επικαλείται τις κεντρικές αποφάσεις, δήθεν ασφάλειας. Και λέω «δήθεν» γιατί δεν επιτρέπει να μπούνε οι χρηματαποστολές στο μεγάλο χώρο που έχει, γιατί φοβούνται για τη ζωή των ανθρώπων, αλλά οι δικές τους χρηματαποστολές μπαίνουν. Δηλαδή οι ζωές των ανθρώπων των χρηματαποστολών της Τράπεζας της Ελλάδας έχουν άλλη αξία από τις ζωές των ανθρώπων των χρηματαποστολών των Εμπορικών τραπεζών. Όταν λοιπόν επικαλούνται επιχειρήματα για την ασφάλεια των χρηματαποστολών ή θα είναι ενιαία για όλους ή δεν θα είναι για κανέναν. Την Παρασκευή στη συνάντηση που θα έχω με τον κ. Στουρνάρα στην Αθήνα θα τεθεί το θέμα και ελπίζω ότι αφού δεν μπορεί να λυθεί τοπικά θα λυθεί κεντρικά».

Για την κατάσταση στις δημοτικές τουαλέτες: «Αυτό είναι θέμα ανακατασκευής και όχι καθαριότητας. Έχουμε ήδη μιλήσει με τον υπεύθυνο για την καθαριότητα, αλλά η υποδομή είναι παρωχημένη και το ζητούμενο είναι να γίνει μια ανακατασκευή».

Για το θέμα φωτισμού: «Υπάρχουν θέματα φωτισμού, αλλά δεν είναι το πιο αδύνατο σημείο της πόλης…».

Για το σεβασμό του δημόσιου χώρου: «Το 46 % των ελέγχων που έγιναν το 2019, πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σεπτέμβρη. Κι αυτό γιατί αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε αυτά που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες μας, ουσιαστικά υλοποιούν ένα έργο που αποφασίσει η πολιτική αρχή».

Για τα τραπεζοκαθίσματα σε Χάληδων, Νταλιάνη και Παλιό Λιμάνι: «Θα κάνουμε αυτό που προβλέπεται… Έγιναν οι πρώτοι έλεγχοι από την υπηρεσία μας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκαν πάρα πολλές παραβάσεις και υπερβάσεις, σχέση με το δημόσιο χώρο. Κάναμε μία δημόσια επιστολή, μια ανακοίνωση ως Δήμος Χανίων, όπου αναφέραμε ότι στα πλαίσια της διαδικασίας που προβλέπεται, θα προβούμε σε δεύτερο έλεγχο. Σε περίπτωση που και στον επανέλεγχο διαπιστωθούν τα ίδια αντικείμενα σε μη προβλεπόμενο χώρο, αυτά θα απομακρύνονται. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχουν συσταθεί τα αρμόδια συνεργεία για την άρση όλων των αντικειμένων, όπως επίσης και να φτιαχτούν και τα απαραίτητα έγγραφα.

Για τις κοινότητες: «Έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις ανά δημοτική ενότητα με τους εκπροσώπους των τοπικών και συνεχίζουμε την ενημέρωση. Σύντομα θα κάνουμε περισσότερες ανακοινώσεις σε σχέση με τη λειτουργία τους. Η λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων είναι όντως πάρα πολύ σημαντικό θέμα και δυστυχώς από το νομοθέτη δεν έχουν δοθεί όλες αυτές οι εξουσίες και αρμοδιότητες, που αρχικά είχαν προβλεφθεί. Παρόλα αυτά, η δική μας πρόθεση είναι να τους δώσουμε χώρο και τα απαραίτητα εργαλεία για την σωστή λειτουργία τους.

zarpanews.gr

8 thoughts on “Σημανδηράκης: «Θα εφαρμόσουμε κανόνες σε αυτή την πόλη, γι’ αυτό μας έφερε ο κόσμος εδώ»

  1. Μπραβο δημαρχε να δούμε θα τα καταφέρεις η θα επικρατήσει παλι το συμφέρον του καθενός που εχει εναν «γνωστό» στο δημο.

  2. «Για τα τραπεζοκαθίσματα σε Χάληδων, Νταλιάνη και Παλιό Λιμάνι: «Θα κάνουμε αυτό που προβλέπεται»
    Και πότε προβλέπεται να κάνετε αυτό που προβλέπεται? Γιατί ειδικά η Νταλιάνη από την 1η Σεπτεμβρίου δεν είναι προσβάσιμη για τους πεζούς…

    1. Μια χαρά τα λές! Τωρα που βγάζει αέρα στο λιμάνι ΔΕΝ περνάει ούτε μονάχο άτομο απά τα τραπεζάκια της Νταλιάνη. Κατά τ’άλλα θεωρίες περί 3,5 μέτρων ελεύθερου διαδρόμου, καφετί διαγραμμίσεις ορίων και οτι προβλέπεται. Εγώ προβλέπω γαργάρες και ελπίζω να διαψευστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook