Τα Χανιά λένε «όχι» στα τροχαία ατυχήματα – Βραβεύθηκαν οι νικητές διαγωνισμού για την οδηγική ασφάλεια| Photos + Video

τα-χανιά-λένε-όχι-στα-τροχαία-ατυχήμ-1073677

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η τελετή βράβευσης των νικητών του «5ου Μαθητικού – Φοιτητικού Διαγωνισμού Πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια» στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ».

Το παρών στην εκδήλωση, στην οποία τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορονοϊό, έδωσαν το «παρών» έδωσαν μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου αλλά και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών του τόπου.

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος επισήμανε οτι οι χώρες μας είναι από τις πρώτες αναλογικές σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων αλλά και τραυματίες, μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, και πολλοί νέοι:«Η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου πρέπει να είναι πολύπλευρη, απαιτεί υποδομές, όμως δεν αρκούν οι ενέργειες της κυβέρνησης για την δημιουργία του νέου ΒΟΑΚ. Απαιτείται συνείδηση οδηγικής συμπεριφοράς και ατομική ευθύνη στο θέμα αυτό, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα από την εκπαίδευση. Γι’ αυτό είμαι πολύ περήφανος για το νέο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε για την παιδεία και το οποίο βάζει την οδική ασφάλεια ως θεματική από το νηπιαγωγείο ως και το λύκειο. Δεν θα μπορούσα να λείψω σήμερα από αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.»Από την πλευρά του ο αντιπεριπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, έκανε λόγο για «δράση ζωής», αφού η εκμάθηση της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και της οδικής ασφάλειας είναι ένα εφόδιο για την ζωή των μαθητών, που τώρα μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται, όμως είναι πολύτιμη γνώση για το μέλλον. Αναφορικά με τον ΒΟΑΚ, παραδέχθηκε οτι η Κρήτη υστερεί, όμως εξέφρασε την άποψή του οτι η επόμενη πενταετία θα κρύβει πολλές αλλαγές.Το σχόλιο του Σταύρου Πολέντα, προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος».

Την εκδήλωση οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Άγιος Χριστόφορος», οι Δήμοι, Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισάμου, Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου, το Επιμελητήριο Χανίων, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Χανίων, η ΑΝΕΚ LINES, η Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Ν. Χανίων, προχωρώντας σε γενναιόδωρη δωρεά ποδηλάτων προς τoυς βραβευθέντες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook