Τάσος Βάμβουκας για Μαρκόπουλο: «Εμείς το καθήκον μας το κάναμε, βάλαμε τις υπογραφές…»

τάσος-βάμβουκας-για-μαρκόπουλο-εμεί-844905

Για το έργο και την προοπτική του συνδυασμού του μίλησε το πρωί στον SUPER FM, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας που παρουσίασε τα σχέδιά του για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ενώ παράλληλα δήλωσε «ανοικτός» σε προεκλογικές συνεργασίες:

«Είμαστε ανοικτοί σε προεκλογικές συνεργασίες: Όλα είναι στο τραπέζι και όλα τα συζητάμε. Γιατί όχι; Εφόσον βέβαια υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Εμείς προχωράμε στον δρόμο μας απρόσκοπτα και παράλληλα είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις. Εξάλλου ο νέος νόμος είναι προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε.

Για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

«Το καθήκον μας το κάναμε. Βάλαμε τις υπογραφές και ήδη έχουν δοθεί τα χρήματα και έχει ξεκινήσει η μετεγκατάσταση του Στρατοπέδου στην Αγιά. Την διαδικασία θα την διαχειριστούν οι επόμενες δύο – τρεις δημοτικές Αρχές» τόνισε ο κ. Βάμβουκας, εξηγώντας ότι «το πλαίσιο για τις χρήσεις έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων». Όπως προσέθεσε, ο χώρος δίνεται για 99 χρόνια και καταβάλλεται ένα ετήσιο αντίτιμο της τάξης του 5% της σημερινής αντικειμενικής αξίας (περίπου 89.000 ευρώ). Επίσης δίνεται ολόκληρος ο χώρος, δεν κρατά τίποτα ο Στρατός και η δόμηση είναι κάτω από το 20% της συνολικής έκτασης.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, στον χώρο πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και πολιτισμού, όπως γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, ένα κλειστό γυμναστήριο, πίστα skate, όργανα εκγύμνασης για ΑΜΕΑ, ένα ανοικτό θέατρο για να μεταφερθεί το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, κλειστοί εκθεσιακοί χώροι, ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης, ένα πάρκο για ζώα συντροφιάς, δύο αναψυκτήρια ένα νηπιαγωγείο ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται μόνο για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις και πάρα πολύ πράσινο.

Απολογισμός έργου

«Αφήνουμε μια τέτοια προίκα στα Χανιά – Πάρτι πρέπει να κάνουν οι επόμενες Δημοτικές Αρχές. Μακάρι να είχαμε βρει εμείς συμφωνημένα αυτά που συμφωνήσαμε εμείς.» τόνισε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να κρίνουν από το έργο και την προοπτική.

Τόνισε πως είναι ήδη «εξασφαλισμένοι πόροι πάνω από 100 εκ. ευρώ για τα επόμενα 2-3 χρόνια.» για τα Χανιά και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα όπως τα 42εκ ευρώ για τα οκτώ νέα σχολεία, τα 5 εκ. ευρώ για την Δημοτική Αγορά, τα 10 εκ. για την ΔΕΔΙΣΑ, την ΔΕΥΑΧ, τις παρεμβάσεις στην οδό Χάληδων και τη Νέα Χώρα, το πάρκο της Αμπεριάς κλπ.

Τέλος, προανήγγειλε επανίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας για επιτήρηση της στάθμευσης και επανέλαβε το σχέδιο για μια βιώσιμη πόλη που θα έχει σχεδιαστεί όχι με βάση το αυτοκίνητο αλλά τις ανάγκες των πεζών και το ποδήλατο.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Τάσος Βάμβουκας για Μαρκόπουλο: «Εμείς το καθήκον μας το κάναμε, βάλαμε τις υπογραφές…»

  1. «Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, στον χώρο πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και πολιτισμού, όπως γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, ένα κλειστό γυμναστήριο, πίστα skate, όργανα εκγύμνασης για ΑΜΕΑ, ένα ανοικτό θέατρο για να μεταφερθεί το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, κλειστοί εκθεσιακοί χώροι, ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης, ένα πάρκο για ζώα συντροφιάς, δύο αναψυκτήρια ένα νηπιαγωγείο ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται μόνο για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις και πάρα πολύ πράσινο.» Μόνο που το ρητά διατυπωμένο αίτημα των πολιτών τόσα χρόνια ήταν: πράσινο και το πολύ ένα σχολείο. Μας κοροϊδεύετε κύριοι δημαρχαίοι, δημοτικοί σύμβουλοι και (φιλο)συριζαίοι υποστηρικτές της κυβέρνησης; Γι αυτό πάλευε το κίνημα τόσα χρόνια; ( Όσο για το πάρτυ που λέει ο δήμαρχος, αυτό θα το κάνουν οι εργολάβοι!)

  2. Ο κίνδυνος για το Μαρκόπουλο,κατά την γνώμη μου,είναι να μετατραπεί σε ένα απέραντο γκαράζ η σε ένα εμπορικό κέντρο.
    Γιαυτό ας επαγρυπνούμε!
    Το αίτημα μιας επιτροπής πολιτών για πράσινο και ένα σχολείο,παρότι καλοπροαίρετη, ήταν ανεπαρκής και έμπαζε από παντού!
    Τι εννοούσαν πράσινο;Και το γκαζόν στο γήπεδο πράσινο είναι!
    Και αν πχ κάποια στιγμή υπάρχουν 500 επισκέπτες να μην υπάρχει ένα αναψυκτήριο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook