Θέλουν τη γέφυρα του Πλατανιά έτοιμη σε ένα μήνα οι ξενοδόχοι των Χανίων

θέλουν-τη-γέφυρα-του-πλατανιά-έτοιμη-σ-820852

Έτοιμο δρόμο το… αργότερο σε ένα μήνα ζητούν οι ξενοδόχοι των Χανίων από την Περιφέρεια Κρήτης, αποδοκιμάζοντας παράλληλα την προσωρινή λύση της γέφυρα στον Πλατανιά (δείτε εδώ η γέφυρα 39 μέτρων στον Πλατανιά).

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η γέφυρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, κάτι που θα οδηγήσει σε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων:

«Όπως έχουμε δηλώσει, αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης , της Αντιπεριφέρειας Χανίων και των Δήμων, για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προέκυψαν από την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία.

Ιδιαίτερα για το Δήμο Πλατανιά, υπάρχει σοβαρότατο θέμα με την γέφυρα του Πλατανιά και της «προσωρινής» κατασκευής νέας γέφυρας, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Όπως είναι γνωστό «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και από τη στιγμή που είναι εμφανές ότι έχει καταρρεύσει τμήμα του δρόμου και όχι η γέφυρα, αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο δεν γίνονται άμεσα ενέργειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου και επιχειρείται μία πρόχειρη κατασκευή με στρατιωτικού τύπου γέφυρα, η οποία δεν παραπέμπει σε τουριστική περιοχή και παράλληλα προδιαγράφει τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα , που θα προκύψουν με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Είναι εμφανές ότι όλος ο τουριστικός άξονας Χανιά – Γεράνι θα υποφέρει από την κίνηση , οι οδηγοί από την ταλαιπωρία, ενώ η γέφυρα μίας μόνο κατεύθυνσης θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες μας.

Άμεσα πρέπει να γίνουν ενέργειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, ώστε το αργότερο σε ένα μήνα να είναι έτοιμος και να αποφύγουμε προβλήματα και δυσφήμηση στους επισκέπτες μας.»

zarpanews.gr

12 thoughts on “Θέλουν τη γέφυρα του Πλατανιά έτοιμη σε ένα μήνα οι ξενοδόχοι των Χανίων

  1. Θα προτιμούσα οι ξενοδόχοι να είχαν μια θέση πιο γενική θέση για τα προβλήματα των συμπολιτών τους, των συνανθρώπων τους, των κατοίκων των ημιορεινών χωριών του δήμου. Εκτός αν κοιτάμε μόνο τη τσέπη μας…. Ειλικρινά ντροπή.θλιβομαι.

  2. μεσα σε ενα μηνα πρεπει να κατεδαφιστουν αμεσα αρκετα ξενοδοχεια τα οποια ειναι κτισμενα πανω σε ρεματα, σε εκβολες ποταμων και πλειστα αλλες παραβιασεις της φυσης και των νομων της. Καθως και να πληρωσουν τα αναλογα προστιμα τα οποια θα βοηθησουν σαφεστατα στην πιο γρηγορη αποκατασταση των ζημιων. Τελος οταν εχεις απαιτησεις απο το κρατος για αμεσες και γρηγορες λυσεις καλο θα ηταν να μεταφερουν τις εδρες των ξενοδοχειων τους παλι στην ελλαδα ωστε να φορολογουνται αναλογως και οχι να εχουν στησει tour operator στην αλλοδαπη, τοτε θα εχουν δικαιωμα να ζητουν.. επισης να σεβονται λιγο παραπανω τους πελατες τουε και την ασφαλεια τους και να μην προτεινουν προχειρες και βιαστικες λυσεις στο βωμο του ατομικου τους κεδρους οι οποιες θα μπορουσαν να αποβουν μοιραιες σε περιπτωση ενος ατυχηματος εν μεσω σαιζον

  3. μιλαμε για ασυλληπτες καταστασεις χανιωτικης παλαβομαρας.
    1) οι ξενοδοχοι θελουν μια γεφυρα σε εναν μηνα, δηλαδη χωρις μελετη, χωρις διαγωνισμο, χωρις διευθέτηση της κοιτης του ποταμου για να μην ξαναγινουν τα ιδια. σε αυτο που εχουν δικιο ειναι οτι δεν εχει φυγει η γεφυρα, ο δρομος εχει φυγει αριστερα.
    2) οι ξενοδοχοι και το κρατος δε λενε κουβεντα για τα παρανομα ( εντος αιγιαλου και ρεματος) ξενοδοχεια.
    3) οι ιδιοι που εκθειαζουν την αντιπεριφερεια και τον δημο σε λιγο θα τους κράζουν. περιμενετε και θα δειτε…..
    4) Περιμεναν τη στρατιωτικη γεφυρα ως μανα εξ ουρανου και πιοεζαν να λειτουργησει σημερα, τωρα βεβαια καταλαβαινουν αυτο που ελεγαν οσοι ηξεραν οτι η γεφυρα η συγκεκριμενη δεν θα ειναι για λεωφορεια.
    5) Κανεις δε μιλαει για τα απιθανα που εγιναν στον κεριτη του Αλικιανου με τα μπετα που οδηγούσαν ολα τα νερα στον αλλο πυλωνα.
    6) Λέξη δε βρίσκουν επίσης για τη νεα εθνικη σε Σταλό και Μεγάλα χωραφια. Γιατι βέβαια τα πουλμαν ειχαν συνηθισει να πηγαινουν απο τον παλαιο δρομο με ολη την επιβαρυνση.
    Θυμηθειτε τι θα γραφει η επομενη ανακοινωση τους σε αλλο ύφος….

  4. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΘΑΨΑΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΡΕΜΑΤΑ, ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.
    (ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΩΣ ΝΤΕΚΟΡ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ).
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ: ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ.
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ (ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ» ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ (ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 100 ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΤΙΖΟΥΜΕ 300).
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΟΥΣ…
    OI ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ», ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ «ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ».
    ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ -ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ- ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΕΧΕΙ «ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ.
    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΒΟΥΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  5. Για δείτε παρακαλώ πολύ σε ποιου ξενοδόχου τα εγκαίνια καμαρώνει η δημαρχαρα.οχι η δημαρχία των Χανίων, η άλλη δημαρχαρα του Πλατανιά.
    Ποιος άραγε παραδίδει δημόσια έργα της πλάκας που χανουν, χτίζει ξενοδοχεία στην παραλία και δίνει εντολές σε δημάρχους; Ήταν βέβαια έξυπνος να μην ανακατευτεί με τα μπετά της γέφυρας που έριξαν.

  6. Μπράβο κοπέλια ! Συμφωνούμε όλοι.
    Να σκάσουν φράγκα οι ξενοδόχοι αν θέλουν γέφυρα.
    Γιατί και τα φράγκα έχουν και τα μπετά….
    Άντε θα μείνουν και στην ιστορία…

    Εξάλλου αυτοί θα χάσουν αν παραμείνει η γέφυρα έτσι όπως είναι.

  7. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φτιαχτεί είναι ο δρόμος στα μεγάλα χωράφια, αλλιώς η Κρήτη κόβεται στα δύο…..
    Όσο για τον Πλατανιά……

  8. Οι αγαπητοί και γνωστοί μας ξενοδόχοι που έχουν καβούρια στα χέρια και δεν βάζουν 1 ευρώ για τον τόπο τους, θα έπρεπε να μην αφήσουν καν το στρατό να φτιάξει την γέφυρα, αλλά από το επόμενο πρωί να αναλάβουν άμεσα με δικούς τους πόρους την αποκατάσταση της ζημιάς. Χαίρομαι πάντως που πολλοί Χανιώτες έχουν καταλάβει με τι αντικείμενα έχουν να κάνουν..

  9. Ειλικρινα θλιβομαι για καποιους που ντρεπομαι να τους πω συμπολιτες. Για καποιους που σκεφτονται την τσεπη τους που ειναι ηδη γεματη την στιγμη που αλλοι συμπολιτες μας δεν εχουν σπιτι να μεινουν! Για καποιους που εχουν τσιμεντωσει καθε μετρο γης ειτε ειναι παραλια ειτε ειναι ποταμι ειτε ειναι ρεμα! Για καποιους που θελουν να φτιαχτει μια γεφυρα σε μια βδομαδα λες και την φυτευεις και βγαινει. Προτεινω λοιπον το αγαπητο Zarpa να δημοσιευει σε αρθρο μερικα απο τα σχολια καθως ολοι οι Συμπολιτες κραζουν τους κυριους αυτους! Θες τουρισμο; Μαζεψτε ενα ποσο και δωρεα, εχεις εταιρεια με μπετα κανε δωρεα! Μην απαιτεις ομως αλλοι να τη φτιαξουν αλλοι να την πληρωσουν για να τη χαρεις εσυ που δεν αφηνεις 1 ευρω στον τοπο σου! Που μονο ζητας απο δημους και το μονο που κανεις ειναι να κανεις πιο απανθρωπη την πολη για τους ντοπιους για να ξεζουμισεις τους τουριστες! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ! ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ! Σκ@@@ στα λεφτα σας και στα ξενοδοχεια σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook