Το φετινό Φεστιβάλ «ξαναζωντανεύει» την πρώτη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

το-φετινό-φεστιβάλ-ξαναζωντανεύει-896307

Τον Σεπτέμβριο του 1951 πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία στα Χανιά ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Σε αυτήν λοιπόν την πρώτη συναυλία του μεγάλου δημιουργού, είναι αφιερωμένο το φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης», που θα πραγματοποιηθεί στις 28,29 και 30 Ιουλίου, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης, κ. Γιώργος Αγοραστάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τις φετινές εκδηλώσεις.

Ο κ. Αγοραστάκης ανέφερε πως σε αυτή την πρώτη του συναυλία είχαν δώσει το παρών όλοι οι μεγάλοι Κρητικοί μουσικοί εκείνης της μουσικής ενώ είχαν εκτελεστεί και έργα του Μίκη.

Ό κ. Αγοραστάκης είπε μάλιστα πως με αυτή του την συναυλία, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο Μίκης Θεοδωράκης χάραξε πορεία στην μουσική του, καθώς ενσωμάτωσε την Κρητική μουσική στα δικά του έργα.

Από την πλευρά του ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου είπε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας καλλιτέχνης, ένας μουσουργός που έχει συνοδεύσει πολλές από τις ημέρες μας.

Τόνισε πως το φετινό τριήμερο εκδηλώσεων ακολουθεί περίπου τις βουλές του Θοεδωράκη, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει αυτές τις προσπάθειες.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Καζάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ κ. Όθωνας Χαραλαμπάκης κάλεσαν Χανιώτες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις φετινές εκδηλώσεις.Τέλος από την πλευρά τους ο κ. Γιάννης Αντωνογιαννάκης, πρόεδρος του Συνδέσουν για την Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη, και ο κ.  Λεωνίδας Λαϊνάκης πρόεδρος του Συλλόγου ο «Χάρχαλης» αναφέρθηκαν στο τι θα περιλαμβάνει το φετινό τριήμερο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, 20:30

Πατρικό Θεοδωράκηδων, Γαλατάς

Αποσπερίζουμε στο Πατρικό των Θεοδωράκηδων

Για μια ακόμη χρονιά το πατρικό των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά Χανίων ανοίγει τις πόρτες του. Η φιλόξενη αυλή – τόπος έμπνευσης , δημιουργίας αλλά και παρέας – των Θεοδωράκηδων γίνεται τόπος συνάντησης για μια όμορφη βραδιά.

Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης με Φίλους και Φίλες του Μίκη στο Τραγούδι φροντίζουν για την μελωδική συντροφιά μας.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, 21:30

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Συναυλία, με τα τραγούδια που αγαπήσαμε

Αγαπημένες Μουσικές και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε μια μοναδική συναυλία στην οποία συναντιούνται δεκάδες μουσικοί και χορωδοί.

Συμμετέχουν:

H Ορχήστρα, οι Ερμηνευτές , η Παιδική Χορωδία του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη

Η Ορχήστρα αποτελείται από τους: Πέτρος Δούναβης, Birgit Reimer, Όλγα Παπαδημητρίου (α’ βιολιά), Ισαβέλλα Σταυρίδου, Χριστίνα Πασχάλη (β’ βιολιά), Έντμοντ Αλέξι (βιόλα), Μάνος Σγουρίδης (τσέλο), Γιώργος Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο)

Η Παιδική χορωδία έχει τη διδασκαλία της Μαρίας Κουτουλάκη

Οι ερμηνευτές είναι οι: Ζαχαρίας Δαγαλάκης, Ρέα Κουκάκη, Νεκταρία Σφιγκάκη από την τάξη τραγουδιού της Δέσποινας Δρακάκη.

Η Χορωδία Χανίων υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μεντζελόπουλου στο πιάνο η Μαρία Κουτουλάκη.

Το Σύνολο Μουσικής Δωματίου «m.i.k.r.o. extended» στο εμβληματικό «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλη με τους: Δέσποινα Δρακάκη (πιάνο), Ειρήνη Βούζη (φλάουτο), Όλγα Παπαδημητρίου (βιολί), Πέτρος Δούναβης (βιολί), Μάκης Τσαμαλίκος (ακορντεόν)

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, 21:30

Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Ο Κρητικός Μίκης Θεοδωράκης

Η Κρήτη σημάδεψε τον Μίκη Θεοδωράκη. Η παραδοσιακή μουσική του νησιού αποτυπώθηκε στην δουλειά του σε διάφορες μορφές. Αυτή την Μουσική Συνάντηση του Μίκη με την παράδοση της Κρήτης προσεγγίζουν οι Μουσικοί του Παραδοσιακού Συλλόγου «Ο Χάρχαλης».

Συμμετέχουν:

Λαούτο: Λεωνίδας Λαϊνάκης, Στέλιος Λαϊνάκης, Στέλιος Παπαδάκης, Χάρης Ντουρουντάκης

Βιολί: Μιχάλης Λουφαρδάκης, Μανόλης Φαντάκης, Νίκος Χαρχαλάκης, Κώστας Γκουβεράκης, Παναγιώτης Δαρμαράκης, Παναγιώτης Τερζής

Λύρα: Γεράσιμος Μαρινάκης, Νίκος Χριστουλάκης, Γιώργος Ξαγοράρης

Mπουζούκι – τραγούδι: Βασίλης Κλαπάκης, Λεωνίδας Λαϊνάκης, Βασίλης Μπαλωμενάκης, Θεόδωρος Παπάς, Γιάννης Μεσσαριτάκης, Σταμάτης Μεσσαριτάκης, Γιώργος Χελιουδάκης, Μανόλης Κουτρουμπάκης.

Μπάσο Στέφανος Δεσποτάκης

Κιθάρα: Νίκος Παπακαστρήσιος, Γιώργος Τζουγκανάκης, Ηλίας Σταμόπουλος

Μπαγλαμά – Τραγούδι: Μπάμπης Μπολιουδάκης, Νίκος Ντούρας

Πνευστά-κρουστά-μπουλγαρί: Άρης Ζουριδάκης

Μπουλγαρί: Άρης Βλαχάκης, Πέτρος Περάκης

Τραγούδι: Χαρά Λαϊνάκη, Ειρήνη Σπιρλιδάκη

Διοργάνωση

Δήμος Χανίων ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Περιφέρεια Κρήτης, Παγκρήτιος Σύλλογος Μίκη Θεοδωράκη

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook