Βαρουφάκης από Χανιά: «Το ’15 δεν θα επαναληφθεί, δεν θα γίνει καθόλου διαπραγμάτευση»

βαρουφάκης-από-χανιά-το-15-δεν-θα-επαν-816959

Πλήθος Χανιωτών συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Akali, όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του κόμματος ΜΕΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, που μαζί με τη Σοφία Σακοράφα βρίσκονται σε περιοδεία στην Κρήτη.Ο πρώην υπουργός οικονομικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε τόσο για τις θέσεις του κόμματος, όσο και για το μέλλον της χώρα μας και της Ευρωζώνης, το οποίο προβλέπει τουλάχιστον… ζοφερό, αν δεν προκύψει κάποια ουσιαστική πολιτική και οικονομική αλλαγή.

«Το ΜΕΡΑ25 είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό κόμμα που παρουσιάζει ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και παράλληλα ελληνικό. Όλοι βλέπουμε οτι η Ευρώπη διαλύεται, με αποτέλεσμα χώρες όπως η Ελλάδα να ασφυκτιούν. Αυτά θα πηγαίνουν χέρι χέρι.»Έπειτα, επισήμανε τρεις αριθμούς που θα είναι κλειδιά στη λύση του προβλήματος: 500-100-3:

«500 δισεκατομμύρια το χρόνο σε πράσινες επενδύσεις πανευρωπαϊκά. Ιδίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα μέσα μεταφοράς. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ένα υπερσύγχρονο τραίνο από τα Χανιά στη Σητεία. Έτσι θα μειώνονται και οι ρύποι και δεν θα επηρεάζεται η κλιματική αλλαγή.

100 δισεκατομμύρια πρέπει να ξοδεύει η Ε.Ε. για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Φανταστείτε πόσο ενοποιητικό θα ήταν κάθε φτωχή οικογένεια να παίρνει μια επιταγή από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Τα κέρδη της τράπεζας ήταν πέρσι 91 δις. Γιατί αυτά να μοιράζονται στις πλούσιες χώρες.3τρις είναι το ποσό που μπορεί να εξοικονομήσει η ευρωζώνη μειώνοντας το δημόσιο χρέος μέσα από την εγγύηση του κομματιού το χρέους κάθε χώρα που επιτρέπεται μέσω του Μάαστριχτ. Αυτό θα μειώσει κατά 1% τα επιτόκια. Σε ορίζοντα 20ετίας το συνολικό χρεός μειώνεται κατά τρία τρίς.

Όλα αυτά είναι νόμιμα, μπορεί να γίνουν αύριο το πρωί. Δεν χρειάζονται αλλαγές συνθηκών, ή της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης.Η Ελλάδα είναι το πιο σαθρό κομμάτι της Ευρωζώνης που καταρρέει. Θα πρέπει όλα τα κόμματα να συμφωνήσουμε οτι πρέπει να καταργηθεί η προπληρωμή φόρου για τις επιχειρήσεις, να μειωθεί το ΦΠΑ από το 24% στο 18%. Το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο να μετατραπούν σε δημόσια τράπεζα χωρίς πώληση δημόσιας περιουσίας. Δημιουργία εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων. Όλα αυτά μπορούμε να τα συμφωνήσουμε αύριο το πρωί. Κάποιοι θα ρωτήσουν «τι θα πει το Eurogroup». Η απάντηση δεν μας νοιάζει. Δεν θα επαναληφθεί το 2015, δεν θα γίνει διαπραγμάτευση. Κι αν θέλει να μας πετάξει το Eurogroup από το ευρώ, το κρίμα στο λαιμό του. Θα τους κοστίσει 1 τρις. Αν θέλουν να συμπαρασύρουν όλη την Ευρώπη ας το κάνουν.  Αλλά αυτά τα πράγματα εμείς μπορούμε να τα κάνουμε έτσι κι αλλιώς.»Από την πλευρά της, η Σοφία Σακοράφα σχολίασε οτι η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από τα μνημόνια, ούτε κάτι τέτοιο προβλέπεται, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ευρώπη ως «βαθύ χειμώνα.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Βαρουφάκης από Χανιά: «Το ’15 δεν θα επαναληφθεί, δεν θα γίνει καθόλου διαπραγμάτευση»

  1. Ωραίος ο Βαρουφάκης αλλά δυστυχώς πολύ ευρωπαϊστής.
    Ναι στην Ευρώπη των λαών αλλά όχι των τραπεζών.
    Κάθε χώρα ας έχει πάλι το νόμισμα της και τα τελωνεία της.
    Επίσης το τρένο Χανιά Σητείας δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την Κρητική πραγματικότητα.
    Το τρένο θα άφηνε άνεργους όλους τους φορτηγατζηδες και οδηγούς ΚΤΕΛ και πολύ άλλο κόσμο.
    Σίγουρα θα είναι πάλι καποια γερμανική εταιρεία που θα έχει το μονοπώλιο.

    Η Ελλάδα χρειάζεται πάλι πολιτικούς που προέρχονται από τα αλώνια και όχι από τα σαλόνια…..

    Βαρουφάκης=Μπαρουφακης

  2. Χα χα !! τρενο στην κρητη δηλ. Καστελι Χανιων εως Σητεια Αγ.Νικολαου… Χα χα !! και να ειναι σε ευθεια να μην ζαλιζομαστε.
    Απο χωροταξικο σχεδιασμο εχει μαυρα μεσανυχτα. Παντως, ο τυπος μας φορτωσε καποια δις απο την αποτυχημενη διαπραγματευση του στις Βρυξελλες και κυκλοφορει ελευθερος και πολιτευεται. Ηλιθιος μαζι με την αλλη την ασχετη απο πολιτικη. Οι μπουρδες προσελκυσαν κοσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook