Βασίλης Διγαλάκης: Το ένα σχολείο στην Κίσσαμο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια

βασίλης-διγαλάκης-το-ένα-σχολείο-στην-964372

Σύσκεψη σχετικά με τα θέματα των Λυκείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισσάμου.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, σε τρία χρόνια από τώρα, θα είναι έτοιμο το ένα από τα δυο σχολικά συγκροτήματα για να στεγαστεί το ένα από τα δύο σχολεία της Κισσάμου μετά τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα από το πρόσφατο σεισμό.

Όπως είπε ο κ. Διγαλάκης, τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Για το δεύτερο σχολικό συγκρότημα σχεδιάζεται προγραμματισμός για να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Για το διάστημα που θα μεσολαβήσει προκρίνεται η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών.

Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες αίθουσες γίνεται προσπάθεια μέσω προγραμμάτων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης να γίνει η προμήθειά τους το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

Για τις προκατασκευσμένες αίθουσες, όπως ειπώθηκε, έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι χώροι για την τοποθέτησή τους.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, τα δυο σχολεία θα στεγαστούν στα κτίρια των δύο Γυμνασίων της περιοχής.

Για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις ειπώθηκε πως θα πρέπει να γίνει σχετική αίτηση από τον δήμο Κισσάμου προκειμένου να μοριοδοτηθούν οι μαθητές στο πλαίσιο της πρόβλεψης για μαθητές περιοχών με αντικειμενικές δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.
zarpanews.gr

4 thoughts on “Βασίλης Διγαλάκης: Το ένα σχολείο στην Κίσσαμο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια

  1. 3 χρονια μονο εμενα ακουγονται παρα πολλα; Γιατι προφανως καθε δημοσιο και μεγαλο εργο κολλαει και στη γραφειοκρατια και σε αλλα θεματα οποτε καλα 4-5 χρονακια!

  2. Ειδικά για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις δεν υπάρχουν αίθουσες σε ολόκληρο Δήμο που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν κατάλληλα και να χρησιμοποιηθούν άμεσα ;
    Εκτιμώ επίσης ότι στην εποχή μας υπάρχουν δυνατότητες το νέο Σχολικό κτήριο να είναι έτοιμο σε ένα χρόνο .
    Για το πώς μπορεί να γίνει κ . Διγαλάκης μπορεί να ρωτήσει αυτούς που κτίζουν σε αυτόν τον χρόνο ολόκληρα ξενοδοχειακά χωριά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook