Βελόπουλος: Οι επιστολές του… Χριστού, οι κηραλοιφές και το εμπόριο της «Ελληνικής Λύσης»

βελόπουλος-οι-επιστολές-του-χριστού-868967

Σε μια χώρα που υποδέχεται το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους και πάει ο αριστερός υπουργός να το παραλάβει η έκπληξη των εκλογών δεν είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος με την «Ελληνική Λύση»- με λίγο Πούτιν, Ορθοδοξία- Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια και έξω οι μετανάστες βεβαίως.

Με τις «επιστολές του Ιησού – ο οποίος ως γνωστόν ήταν αγράμματος, τα μαντζούνια για τη φαλάκρα και τις κηραλοιφές από το Άγιο Όρος ο «επιχειρηματίας» του τηλεμάρκετιγκ πήρε ένα 4%, αλλά οι ηλίθιοι στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι και στη Δημοκρατία ως γνωστόν ψηφίζουν.

Το κόμμα του Βελόπουλου δεν πήρε όπως φαίνεται αρχικά από την Χρυσή Αυγή, όσο από το κόμμα του Καμμένου, τη Νέα Δημοκρατία- στην οποία στράφηκε ένα ποσοστό της Χ.Α. – από τον ΣΥΡΙΖΑ κι όπως λέει ο ίδιος και από το ΚΚΕ, λίγους. Το Μακεδονικό εδώ δούλεψε, αλλά κυρίως δούλεψε αυτό που έκανε ο Βελόπουλος, όπως και ο Άδωνις από τον καιρό που ήταν στο κόμμα του Καρατζαφέρη: πουλάμε κηραλοιφές και βιβλία καλύτερα όταν πουλάμε μαζί και λίγη Ελλάδα.

«Εχει επιστολές του Ιησού Χριστού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Επιστολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να τη. Αυτή εδώ είναι. Την έγραψε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Θεός μας, ο Χριστός μας γράφει επιστολή. Να τη, ρε παιδιά! Επιστολή του Χριστού μας, του Ιησού μας. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τις έγραψε. Εδώ μέσα είναι. Νιώθω δέος και μόνο που το κρατώ στα χέρια μου, να έχω τις επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο;»

Η υπόθεση θυμίζει πολύ την «Αγία» που η Παναγία έγραφε στο δέρμα της μηνύματα και μάλιστα στα ελληνικά- τα οποία μιλούσε φαρσί- και ήταν μάλιστα αντικομμουνίστρια- κάπου το 1980. Σαράντα χρόνια μετά ο Βελόπουλος αποδεικνύει πως τίποτε δεν άλλαξε από τότε. Ίσως να άλλαξε μόνο τι ότι ο υπουργός που πάει να φέρει το Άγιο Φως είναι αριστερός -εκτός του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος.

Οι νέοι είναι θρησκευόμενοι κι οι αριστεροί σε μεγάλο βαθμό. Ο Διαφωτισμός έχασε την μάχη ή δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα- διακόσια χρόνια τώρα, οι παπάδες γράφουν καλύτερα στην τηλεόραση και ο Άδωνις είναι διανοούμενος και ιστορικός που προσφέρεται να κάνει μαθήματα δωρεάν στον Τσίπρα γιατί τα ξέρει καλά- μιλάει φαρσί τα αρχαία- και είναι δάσκαλος ρητορικής -μαζί και Ιστορίας.

Όλα μαζί τα ακροδεξιο-λαϊκά παίρνουν κοντά στο 15% -κι ας έπεσε η …¨»συστημική» πλέον Χρυσή Αυγή, αλλά πρέπει να αθροίσουμε σ΄αυτό το ποσοστό και την ακροδεξιά που κρύβεται στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, του Βορίδη και του Άδωνη, του Δαβάκη και του Αντώνη Σαμαρά που έγραψε κάποτε:

«Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή «θρησκευτική επιλογή»… Είναι η ταυτότητά μας! Δεν θα τους αφήσουμε… Συντηρητισμός είναι η πίστη στις διαχρονικές αξίες που διατηρούν τη συνοχή της κοινωνίας, όταν κάνει άλματα στο μέλλον».

Στο μεταξύ μαζί με τον Βελόπουλο και καμιά δεκαριά βουλευτές δίπλα σ΄αυτούς της Χρυσής Αυγής η χώρα θάχει τρεις Μητσοτάκηδες στην πολιτική ζωή- τρεις Κεφαλογιάννηδες και παραλίγο δύο Παπανδρέου -σημάδι πως αυτή η χώρα ζει πάντα σε μια πολιτική καθυστέρηση στην οποία πρωταγωνισθεί η Δεξιά, αλλά συμμετέχει και η Αριστερά, αφού η Παναγία μπορεί τελικά να είναι …Συριζαία.

Ο ίδιος ο Χριστός, τον επικαλέστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα- ένας άθεος που τον …αγαπάει ο Θεός, ως τώρα δεν έχει κάνει καμία δήλωση για τη νίκη Βελόπουλου στις εκλογές. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν συμμετέχει στις εκλογές. Απέχει. Ίνα πληρωθεί το ρηθέν του Νίκου Παππά:

«Οι δημοσκοπικές εταιρείες δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ότι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου».

Δηλαδή, δεν φταίμε εμείς, φταίνε αυτοί που απείχαν.

Πιθανόν η άνοδος της Ακροδεξιάς να συνδέεται με αυτό που ονομάζεται από την εποχή της «Αγίας Αθανασίας» κρίση της Αριστεράς, αλλά αυτό δεν έχουμε χρόνο να το αναλύσουμε: πρέπει να προλάβουμε να φέρουμε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, να διαχωρίσουμε την Εκκλησία από το Κράτος, όσο ο Βελόπουλος θα εμπορεύεται νέα βότανα που φτιάχνουν μοναχοί στο Άγιο Όρος.

Να διογκώσουμε δηλαδή μια Ακροδεξιά την οποία θα επικαλεσθούμε μετά για να δικαιολογήσουμε την δική μας ύπαρξη στον αγώνα κατά της Ακροδεξιάς σε μια παράδοξη πορεία όπου το μέλλον είναι πίσω.

Γράφει ο Νίκος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook