Βράβευσαν τα μαθηματικά «μυαλά» των Χανίων – Δείτε όλα τα ονόματα | Photos

βράβευσαν-τα-μαθηματικά-μυαλά-των-χ-877565

Σε μία όμορφη σαββατιάτικη τελετή που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βράβευσε τους διακριθέντες μαθητές και τις διακριθείσες μαθήτριες του Νομού, στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθώς και στους Τοπικούς Διαγωνισμούς Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

Παρουσία, μεταξύ άλλων, των συγκινημένων γονέων που έλαμπαν από περηφάνια για τα καμάρια τους, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, του Προέδρου της ΑΝΕΚ, Γιώργου Κατσανεβάκη, εκπροσώπων φορέων αλλά και των μελών του χανιώτικου παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Κύπριος Μαθηματικός – συγγραφέας, Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο οποίος γοήτευσε μικρούς και μεγάλους μιλώντας για «Μαθηματικά και Τέχνη: Ένας Ζωντανός Διάλογος».Ο εκλεκτός καλεσμένος «εξέφρασε τη χαρά του για τα νέα παιδιά που αφιερώνουν το χρόνο τους από το παιχνίδι για να μελετούν και να διαβάζουν θέματα, από τα οποία ασφαλώς είναι σίγουρο πως βγαίνουν κερδισμένα» σχολίασε στο zarpanews.gr ο κ. Μιχαηλίδης, στον οποίο το 2006 η γαλλική κυβέρνηση απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Académiques για «υπηρεσίες προς την εκπαίδευση και τον πολιτισμό» «Σήμερα λοιπόν θα βραβεύσουμε τους καλύτερους και τους πιο πετυχημένους, αλλά νομίζω πως νικητές είναι όλοι τους γιατί έδωσαν μία μάχη, που κανείς δεν τους υποχρέωσε να τη δώσουν, απλά και μόνο για τη χαρά της συμμετοχής και τη χαρά του διαγωνισμού» τόνισε ο πολυμαθής και καταξιωμένος Κύπριος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, το έργο του οποίου είναι τεράστιο. Μάλιστα ο κ. Μιχαηλίδης όχι μόνο βοήθησε στη συγγραφή του σεναρίου της βραβευμένης κινηματογραφικής αστυνομικής ταινίας «Έτερος Εγώ», αλλά πραγματοποίησε και ένα μικρό πέρασμα στην ταινία.Ακολούθως ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της Μαθηματικής Εταιρείας, Κώστας Γαρεδάκης εξήγησε ότι οι διακρίσεις αυτές των παιδιών δεν ήρθαν μέσω της συμμετοχή τους σε έναν διαγωνισμό. «Καταρχήν υπάρχουν διάφοροι διαγωνισμοί… Ο τοπικός διαγωνισμός του Δημοτικού, ο τοπικός διαγωνισμός της Α’ γυμνασίου και οι Πανελλήνιοι διαγωνισμοί «Θαλής» και «Ευκλείδης».  Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, καθώς στις διάφορες φάσεις τους, συμμετείχαν περίπου 300 παιδιά.Ανάμεσα στους περίπου 80 μαθητές που βραβεύτηκαν «πρώτος των πρώτων» ήταν ο 18χρονος μαθητής Γ’ Λυκείου, Κουντουράκης Επιμενίδης, ο οποίος προχώρησε πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους. Για αυτό και πέρα από την πολυπόθητη εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο, ο μαθητής από τη Σούδα δικαιούται να κάνει με τη «γαλανόλευκη» και… Ολυμπιακά όνειρα». «Φέτος ήμουν μέλος της Εθνικής ομάδας στην βαλκανική Ολυμπιάδα στην Μολδαβία» εξήγησε στο zarpanews.gr o  Μίνως, όπως τον φωνάζουν η οικογένεια και οι φίλοι του, προσθέτοντας: «Μία εμπειρία καταπληκτική, μολονότι δεν κατάφερα να αποσπάσω κάποια διάκριση»

«Οι διαγωνισμοί έχουν πολλά στάδια και προοδευτικά γίνονται όλο και πιο δύσκολοι. Τόσο η Ολυμπιάδα, που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα, όσο και οι Βαλκανική Ολυμπιάδα είναι πολύ δύσκολα» υποστήριξε ο Χανιώτης μελλοντικός επιστήμονας, στον οποίο το «μικρόβιο» των Μαθηματικών, μπήκε από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε δηλαδή που ο πατέρας του, δάσκαλος στο επάγγελμα, του έβαζε να λύνει διάφορα προβλήματα για να… τροχίζει το μυαλό του. Όσο λοιπόν έβλεπε ότι τα κατάφερνε, τόσο συνέχιζε να ασχολείται όλο και περισσότερο. Έτσι ο Κουντουράκης έφτασε σήμερα να θέλει να σπουδάσει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, ώστε να αξιοποιήσει όλα όσα έχει μάθει και να έχει ένα ευρύ πεδίο για να τα εφαρμόσει, με απώτερο στόχο να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό.

Όλες οι βραβεύσεις των μαθητών-μαθητριών

Το 1ο Βραβείο » «Σταμάτης Μπάτσης»  κατέκτησε ο Επιμενίδης Κουντουράκης από το ΓΕΛ Σούδας

Το 2ο Βραβείο «Ιωάννης Δαμίγκος» «κόπηκε» φέτος στα… δύο, καθώς απονεμήθηκε  στο Διονύση Καρδάρη από το Μουσικό Σχολείο Χανίων και την Μυλιώνη Ελένη Αγγελική από το 7ο Γυμνάσιο.

 Γ’ Λυκείου

1ο Βραβείο: Κουντουράκης Επιμενίδης ΓΕΛ Σούδας

2ο Βραβείο: Μπουζάκη Άρτεμις 4ο ΓΕΛ Χανίων

3ο Βραβείο: Κουμανιώτης Λεωνίδας Μουσικό Σχολείο Χανίων

zarpanews.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook