Αίγινα -Ύδρα – Σπέτσες – Αγκίστρι: Τα “διαμάντια” του Αργοσαρωνικού
LIFESTYLE

Αίγινα -Ύδρα – Σπέτσες – Αγκίστρι: Τα “διαμάντια” του Αργοσαρωνικού

Αίγινα -Ύδρα – Σπέτσες – Αγκίστρι: Τα “διαμάντια” του Αργοσαρωνικού

Ο Σεπτέμβρης μπορεί να έφτασε, αλλά στη χώρα μας το καλοκαίρι κρατάει πολύ παραπάνω, για αυτό όσοι θέλουν να παρατείνουν τις βουτιές, την ηλιοθεραπεία και τη ξεγνοιασιά λίγο ακόμα, τα μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού είναι ιδανική επιλογή.

Κοντά στην Αθήνα, με εύκολη πρόσβαση από το λιμάνι του Πειραιά, ή οδικώς,  η μαγευτική  Αίγινα, η αρχοντική Ύδρα, οι μοναδικές Σπέτσες, και  το εναλλακτικό Αγκίστρι είναι υπέροχοι προορισμοί για όλα τα γούστα.

Αίγινα

Μόλις μία ώρα από τον Πειραιά, το νησί των διάσημων φιστικιών, ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στον χρόνο. Παραδοσιακά καφενεία, σπίτια με αυλές που μυρίζουν γιασεμί και πολύχρωμες βουκαμβίλιες, γραφικά σοκάκια, η Αίγινα έχει επιλογές για όλα τα γούστα.

Για βουτιές μπορείτε να επιλέξετε είτε μία από τις πολλές οργανωμένες παραλίες του νησιού, είτε πιο “μυστικές”. Ενδεικτικά, κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, στη Σάρπα, στις Πόρτες, στην Αγία Μαρίνα, ο Τούρλος, το Κλειδί κ.ά.

Tip: Ο υπέροχος ναός της Αφαίας και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου είναι από τις στάσεις που δεν πρέπει να χάσεις.

Ο ναός της Αφαίας

Ύδρα

Στο νησί  του Leonard Cohen, ο επισκέπτης μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα. Με ατμοσφαιρικό χαρακτήρα, υπέροχη νησιώτικη και νεοκλασική αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία, μονοπάτια για φυσιολάτρες, έντονη νυχτερινή ζωή και Τέχνη η  Ύδρα προσφέρεται για εντυπωσιακές βουτιές και παιχνίδια με το αγριεμένο κύμα, καθώς είναι γεµάτη από παραλίες µε πλάκες και βράχια. Υδρονέτα, Καμίνι, Μαντράκι, Πλάκες Βλύχου είναι μερικά από τα σημεία που ενδείκνυται για βουτιές.

Tip: Μην παραλείψεις να επισκεφτείς την έκθεση “Memory” της Kiki Smith από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στα παλιά σφαγεία.

Ύδρα, η αρχοντική

Σπέτσες

Από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας, το νησί της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας αποτελεί επιλογή πολλών εγχώριων και διεθνών celebrities για ολιγοήμερες διακοπές και όχι άδικα.

Με σήμα κατατεθέν το λιμάνι της Ντάπιας με τη φημισμένη πλατεία του, οι Σπέτσες έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με νεοκλασικά σπίτια, βοτσαλωτές αυλές, πολύχρωμα μυρωδάτα λουλούδια και πανέμορφα μπαλκόνια, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και οι μετακινήσεις γίνονται με μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ταξί και ιππήλατες άμαξες.

Οι λάτρεις της θάλασσας έχουν πολλές επιλογές για κολύμπι στις παραλίες της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αναργύρων και της Ξυλοκέριζας στη ΝΔ πλευρά του νησιού, αλλά και στην παραλία της Ζoγεριάς, στο Βρέλο και της Αναργυρείου Σχολής.

Tip: Η διάσημη γιορτή της Αρμάτας ή, αλλιώς, ο εορτασμός της επετείου της Ναυμαχίας των Σπετσών, που πραγματοποιείται το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Η γιορτή κορυφώνεται με την αναπαράσταση της ναυμαχίας της Αρμάτας, την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας και την καύση πυροτεχνημάτων.

Σπέτσες, το νησί όπου δεν επιτρέπονται οχήματα

Αγκίστρι

Αυτό το µικρό αυθεντικό νησί στην καρδιά του Σαρωνικού μπορεί να βρίσκεται στη… σκιά της Αίγινας αλλά αποτελεί µια µικρή αναπάντεχη έκπληξη! Οι καταπράσινες εκτάσεις και τα γαλανά νερά το καθιστούν την ιδανική ‘’απόδραση” για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την καθηµερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης. Εξαιρετικός επίσης προορισμός για όσους λατρεύουν το camping, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες στη φύση.

Για κολύμπι πολλές οι επιλογές και εδώ, Σκάλα, Χαλικιάδα, Δραγονέρα , Μαρέζα, Σκληρή, και Μεγαλοχώρι.

Tip: Μη χάσετε μία ανάβαση στο Μετόχι –το µικρό χωριό ανάµεσα στη Σκάλα και το Μεγαλοχώρι– που προσφέρεται για ατέλειωτο χάζι µε την υπέροχη θέα του.

Αγκίστρι: η παραλία της Χαλικιάδας