Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Καλό μήνα, καλή εβδομάδα, άντε και… καλό Φθινόπωρο ή για όσους το προτιμούν διαφορετικά, καλή συνέχεια του καλοκαιριού. 

Πάει και το καλοκαίρι, τα κεφάλια μέσα και η καθημερινότητα επιστρέφει. Ρουτίνα, κίνηση, προγραμματισμός και σκέψεις για κάτι καλύτερο.

Ε,ε, έρχονται!!!! (τα Νέα της Πιάτσας). Και μάλιστα φουριόζα... (στη φωτό με τον Γιώργο Σαργιαννίδη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μας λείψεις…

Θα αρχίσω με την μεγάλη απώλεια του Γιώργου Παππά από τον όμιλο Σαρακάκη. Δυστυχώς ο Γιώργος μας Κρίμα να «φεύγουν» τέτοιοι άνθρωποι όπως ήταν ο Γιώργος Παππάς…άφησε νωρίς, σε ηλικία 54 ετών, έπειτα από μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με την υγεία του.

Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους μας γιατί απλά πέρα από επαγγελματίας ήταν και άνθρωπος. Και τι άνθρωπος!

Θα μας λείψει σε όλους. Πραγματικά…

Ετοιμαστείτε για νέα... κόλπα!

Αλλάζουμε ή όχι;

Στα της αγοράς τώρα, παρατηρούμε μία δυναμική μέσα στο καλοκαίρι και αυτό σίγουρα οφείλεται και στο Μακάρι να αλλάξει η φορολογία…πολιτικό κλίμα που υπάρχει. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσουμε με όσα ακούμε – θετικά κυρίως – για τον κλάδο του αυτοκινήτου, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο.

Επειδή όμως στο παρελθόν έχουμε ζήσει περίεργες καταστάσεις και περίεργες… φορολογίες ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Αν πραγματικά κάτι αλλάξει θα είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτήσουμε, όπως φυσικά και όλοι οι χρήστες του αυτοκινήτου…

Επιστροφή στη βάση...

Κάνουμε και λάθη!

Δεν θα σας κουράσω άλλο, καθώς σήμερα υπάρχουν πολλά να διαβάσετε και να ενημερωθείτε. Απλά μείνετε συντονισμένοι όπως άλλωστε κάθε Δευτέρα. Ειδήσεις πολλές και διασταυρωμένες, που δεν θα διαβάσετε ίσως πουθενά αλλού. Ορισμένες φορές και με μικρά λάθη, γιατί απλά και τα λάθη μέσα στη ζωή μας είναι. Όταν σταματήσουν να γίνονται θα σταματήσει και η ζωή.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

«Μην ψάχνετε πελάτες για τα προϊόντα σας. Ψάξτε τα προϊόντα για τους πελάτες σας…»

 

———————————————————————————————-

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας γνήσιος επαγγελματίας που μέχρι την τελευταία στιγμή μας… έστελνε ενημέρωση δεν βρίσκεται μαζί μας. Ο Γιώργος Παππάς, διευθυντής δημοσίων σχέσεων στον Όμιλο Σαρακάκη μας άφησε την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ο κλάδος του αυτοκινήτου αλλά και της μοτοσυκλέτας είναι πιο φτωχός. Ένας gentleman με πάθος και χιούμορ που σπάνια συναντά κανείς στις μέρες μας. Πλήγμα για όλους μας που χάσαμε έναν άνθρωπο που ήξερε να χειρίζεται, να μετριάζει και να αξιολογεί καταστάσεις. Καλό ταξίδι στον Γιώργο μας…

Έτσι θα σε θυμόμαστε. Πάντα με το χαμόγελο...

———————————————————————————————-

Με αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έκλεισε ο Αύγουστος. Συνολικά ταξινομήθηκαν 9.666 αυτοκίνητα όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν 7.718. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. Toyota 996
2. Peugeot 918
3. Audi 827
4. VW 763
5. Hyundai 594
6. Nissan 575
7. Opel 513
8. Citroen 490
9. Suzuki 464
10. Mercedes 427
11. SEAT 413
12. Fiat 405
13. Renault 404
14. Ford 371
15. Skoda 266
16. BMW 254
17. Kia 248
18. Volvo 152
19. MINI 136
20. Dacia 117
21. Jeep 53
22. Alfa Romeo 52
23. Mazda 44
24. Honda 39
25. Jaguar 33
26. Smart 32
27. Land Rover 29
28. Mitsubishi 21
29. Lexus 10
30. Subaru 8
31. Ssangyong 6
32. Porsche 5
33. Chevrolet 1

———————————————————————————————-

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών η πρώτη θερινή Ακαδημία μηχανικών Summer Engineering Academy 2019. Νέοι από 15 έως 19 ετών θα μάθουν στη θεωρία και στην πράξη πράγματα που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον για το επάγγελμα που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται με την στήριξη του ΤΕΙ Σερρών.

———————————————————————————————-

Συνολικά 112 αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει η ελληνική RCH Automotive η οποία έχει έδρα την Κατερίνη και ηγείται ο Ηλίας Γαγανέλης. Το… 95% από αυτά κυκλοφορούν στο εξωτερικό.

Κι, όμως αυτό το όχημα φτιάχνεται στην Ελλάδα....

———————————————————————————————-

Τη Μύκονο διάλεξε για ολιγοήμερες διακοπές ο πιλότος της Ferrari στη Formula 1 Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος που την Κυριακή 1 Αυγούστου κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του επισκέφτηκε το νησί των Ανέμων τον Αύγουστο.

———————————————————————————————-
Μπορεί να έχει πλέον περιορισμένο χρόνο αλλά ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Αλέξανδρος Λιώκης όποτε βρίσκει χρόνο, επισκέπτεται την Ελλάδα. Πριν από λίγες ημέρες δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει και μία στάση στα κεντρικά γραφεία της εισαγωγικής εταιρείας FCA.

———————————————————————————————-

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» ανακοίνωσε το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο που έχει ως εξής:

•    Ιωάννης Παπαθανασίου, Πρόεδρος- μη εκτελεστικό μέλος
•    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος – εκτελεστικό μέλος  
•    Γεώργιος Αλεξόπουλος, εκτελεστικό μέλος
•    Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας, μη εκτελεστικό μέλος
•    Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, μη εκτελεστικό μέλος
•    Αλέξανδρος Μεταξάς, μη εκτελεστικό μέλος
•    Ιορδάνης Αϊβάζης, μη εκτελεστικό μέλος
•    Αλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Ψάρρας, μη εκτελεστικό μέλος
•    Λουκάς Παπάζογλου, μη εκτελεστικό μέλος
•    Θεόδωρος  Πανταλάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
•    Σπυρίδων Παντελιάς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος  
•    Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων.
•    Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, μη εκτελεστικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων.

———————————————————————————————-

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανακαίνιση της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Lamborghini, Lotus και Maserati με έδρα την Κηφισιά.

Ετοιμάζεται...

———————————————————————————————-
Έκπληξη η τρίτη θέση της Audi στις πωλήσεις Αυγούστου στην Ελλάδα και μάλιστα πίσω από Toyota και Peugeot. Η μεθοδική δουλειά που γίνεται πιάνει τόπο (και… νούμερα).

———————————————————————————————-
Πολύ… προχωρημένα γραφεία διαθέτει πλέον η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Jaguar, Land Rover που μετακόμισε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ομίλου «Πέτρος Πετρόπουλος» στην Ιερά οδό.

Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και γραφεία για την JLR Greece...

———————————————————————————————-
Την κόρη του πάντρεψε τον Αύγουστο ο δημοσιογράφος από την Θεσσαλονίκη Στέργιος Μανώλης. Όπως ο ίδιος μας είπε ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής του!

Μόνο χαρές για τον Στέργιο Μανώλη

———————————————————————————————-

Με σχεδόν 20 δημοσιογράφους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Αλσατία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου Skoda Kamiq στα τέλη Αυγούστου. Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία πιστεύει πολύ στο νέο της μοντέλο το οποίο έρχεται τέλη Σεπτέμβρη. Στο ταξίδι έδωσε το παρών και ο επικεφαλής της Skoda στην Ελλάδα Αντρέας Χαλμπές.

Το νέο Skoda Kamiq έρχεται στην Ελλάδα τέλη Σεπτεμβρίου

———————————————————————————————-
Αποστολή με 10 δημοσιογράφους πραγματοποίησε η Audi για το ολοκαίνουργο Q3 Sportback γεγονός που δείχνει και τους στόχους που έχει η γερμανική φίρμα στην Ελλάδα! Στο ταξίδι ήταν και ο επικεφαλής της μάρκας στην Ελλάδα Νικόλας Μπέρναρντ.

Στα σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας έγινε η πανευρωπαική παρουσίαση του νέου Audi Q3 Sportback

———————————————————————————————-
Στη Σλοβενία πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne Coupe. Από την Ελλάδα παρευρέθησαν δύο δημοσιογράφοι.

Νέα έκδοση...

———————————————————————————————-
Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση δίνει η Nissan η οποία στην 84η έκθεση της Θεσσαλονίκης (7-15 Σεπτεμβρίου) θα παρουσιάσει το Leaf αλλά και το επταθέσιο βαν e-NV200 Evalia.

———————————————————————————————-

Δημοσιογραφική παρουσίαση για το νέο Mitsubishi L200 ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, την οποία θα αναλάβει ο Αντώνης Στιβαχτάρης.

———————————————————————————————-
Εκπλήξεις ετοιμάζει στην παρουσίαση για τα 60 χρόνια MINI η εισαγωγική εταιρεία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Εξήντα δημιουργικά χρόνια με ελληνική υπογραφή...

———————————————————————————————-

Το πρώτο Renault Megane RS τελευταίας γενιάς ταξινομήθηκε στην Ελλάδα τον Αύγουστο!

Το πρώτο Renault Megane RS που πουλήθηκε...

———————————————————————————————-

Μπορεί από τα ελληνικά ερτζιανά τον Μάνο Αναγνωστόπουλο αλλά τον… βρήκαμε σε αντίστοιχα της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα στο ελληνικό Greek digital Radio της Μελβούρνης. Θα τον ακούμε κάθε Δευτέρα (10-12 ώρα Ελλάδος) παρέα με τον Νίκο Σαρρή.

Ο Μάνος Αναγνωστόπουλος (δεξιά) δεν μπορεί να ξεχάσει την... τέχνη!

———————————————————————————————-
Στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου θα φιλοξενηθεί φέτος το 2ο Off Road Adventure Festival και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 14-15 Σεπτεμβρίου.

———————————————————————————————-

T-shirts με το λογότυπο The World Offroad κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα και με… μηνύματα! Θα τα βρείτε σε τρία σχέδια – DREAM., EXPLORE και RESPECT και σε διάφορα νούμερα (M, L, XL) για άντρα, γυναίκα και παιδί. Με την αγορά κάθε t-shirt κάνετε δώρο και 3 λίτρα diesel που επαρκούν για 20-25 χιλιόμετρα…. διαδρομής καθώς η ομάδα The World Offroad ξεκινά το νέο της ταξίδι στην Ασία!

Μπλουζάκια με μοντέλα την οικογένεια Τεμπερίδη!

———————————————————————————————-

Δυναμικό παρών έδωσε η εταιρεία Αρζουμανίδης ΑΕΒΤΕ στην πρόσφατη έκθεση Νέας Προποντίδας που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά. Η εταιρεία έστησε τρία pick up, Nissan Navara, Ford Ranger και VW Amarok και έκλεψε την παράσταση.

Η εταιρεία Αρζουμανίδης ΑΕΒΤΕ έδωσε δυναμικό παρών σε έκθεση τηςε Χαλκιδικής...

———————————————————————————————-
Αρκετά φτωχή θα είναι η φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που διεξάγεται το διάστημα 10-18 Σεπτεμβρίου καθώς πολλές εταιρείες δεν θα παρευρεθούν. Συγκεκριμένα δε θα έχουν περίπτερα οι: Abarth, Alpine, Alfa Romeo, Aston Martin, Cadillac, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS, Jeep, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Tesla, Toyota και Volvo.

———————————————————————————————-

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί με εξώφυλλο το νέο Ford Focus ST.

———————————————————————————————-

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού POWER Automotive Magazine με εξώφυλλο δύο… τέρατα της Honda με πολλά άλογα!

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο ψηφιακό τεύχος του GOCAR Magazine 69 με μεγάλο αφιέρωμα στα SUV.

———————————————————————————————-

Νέο χώρο στάθμευσης για αυτοκίνητα που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή λειτουργεί στη Χώρα της Νάξου. Ο λόγος για το PARKIN του Αντρέα Καρουάνα!

Νέο πάρκινγκ στη Χώρα της Νάξου

———————————————————————————————-

Στο ράλι Κύπρου θα τρέξει ο Θέμης Χαλκιάς με τον Λεωνίδα Μαχαίρα και μάλιστα με το μοναδικό (που υπάρχει στην Ελλάδα), Nissan Micra PROTO. Οι δύο αθλητές θα είναι οι μοναδικοί από την χώρα μας που θα συμμετάσχουν στον αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι (ERC).

Το Nissan Micra PROTO του Θέμη Χαλκιά πάει στην... Κύπρο για αγώνα!

———————————————————————————————-
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΠΑ η ίδια παραμένει ο μοναδικός εκπρόσωπος και μέλος της FIA ενώ συνεχίζει να εκδίδει πιστοποιητικά για ιστορικά οχήματα.

———————————————————————————————-

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο 31/8-1/9) σεμινάριο υποψήφιων κριτών στη Θεσσαλονίκη. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 31 Αυγούστου στην αίθουσα Β του περιπτέρου 8 («Νικόλαος Γερμανός») των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην πίστα καρτ Νέου Ρυσίου.

———————————————————————————————-

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου στo PICK της Πάτρας (αγώνας καρτ που διεξάγεται στο κέντρο της πόλης) θα κάνει την εμφάνισή του το μοναδικό διθέσιο Crosscar στην Ελλάδα, ένα χωμάτινο όχημα με δύο θέσεις για διπλή απόλαυση.

———————————————————————————————-
Μία φαντασμαγορική εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια παρουσίας της Yamaha στην Ελλάδα ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία Μοτοδυναμική. Καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα γιορτάσουν την πετυχημένη πορεία που συνεχίζεται χωρίς… φρένο!

Πενήντα χρόνια και συνεχίζει με τέρμα το γκάζι!

———————————————————————————————-

Το χρονικό διάστημα 13-15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 1ο Adventure Meeting στο Σοφικό Κορινθίας και συγκεκριμένα στον πολυχώρο «The Ranch». Πρόκειται για μία γιορτή των δύο τροχών όπου οι φίλοι της μοτοσυκλέτας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ότι νέο υπάρχει…

 

——————————————————————————————— 
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

2-3 Σεπτεμβρίου
Mitsubishi L200 στην Ισπανία

4 Σεπτεμβρίου
Mini 60 Years στην Αθήνα

3-5 Σεπτεμβρίου
Kia X-Ceed στη Γαλλία

9-10 Σεπτεμβρίου
Fiat στην Ιταλία

12 Σεπτεμβρίου
50 χρόνια Yamaha στην Αθήνα

13-15 Σεπτεμβρίου
1ο Adventure Meeting στο Σοφικό Κορινθίας

13-15 Σεπτεμβρίου
Land Rover Discovery Sport στην Ισπανία

14-15 Σεπτεμβρίου
2ο Off Road Adventure Festival στο Μαρκόπουλο

14-15 Σεπτεμβρίου
PICK (καρτ) στην Πάτρα

Τέλη Σεπτεμβρίου
BMW X1 Facelift στην Γερμανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.gazzetta.gr 17
5. www.iefimerida.gr 18
6. www.protothema.gr 19
7. www.sport24.gr 22
8. www.newsit.gr 26
9. www.sdna.gr 27
10. www.sport-fm 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 72
2. www.autogreeknews.gr 149
3. www.gocar.gr 248
4. www.autotriti.gr 293
5. www.drive.gr 598
6. www.traction.gr 660
7. www.4troxoi.gr 714
8. www.autoblog.gr 842
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.carwall.gr 6.330
3. www.ix.gr 7.687
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/9/2019 (17:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το καλοκαίρι έφυγε αλλά οι αναμνήσεις είναι ακόμα ΕΚΕΙ…

Η BMW X2 στην παραλία Μικρή Βίγλα της Νάξου με φόντο δεκάδες Kite Surf...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης