Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη το πρώτο Land Rover Defender τελευταίας γενιάς. Το συγκεκριμένο έχει έρθει στη χώρα μας προκειμένου να λάβει μέρος σε μία μίνι έκθεση με πολυτελή αυτοκίνητα (14 στο σύνολο) που θα πραγματοποιηθεί στο Εκάλη club το διάστημα 6-8 Δεκεμβρίου 2019.

Αυτό είναι το πρώτο Land Rover Defender τελευταίας γενιάς και όπως μπορείτε να καταλάβετε δεν θα μπορούσε να μας... ξεφύγει!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι μοναδικό και το… φωνάζει

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video του zougla.gr πρόκειται για την έκδοση 110 First Edition που είναι με Πολλά στοιχεία του Defender δεν τα συναντάς σε άλλα οχήματα…πέντε πόρτες και μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες. Ξεκάθαρα φαίνεται πως το νέο Defender έχει μία πολύ χαρακτηριστική σιλουέτα που αναδεικνύει άμεσα την προσωπικότητα του οχήματος.

Η εμφάνισή του είναι επιβλητική και ξεχωρίζουν οι εμπρός στρογγυλοί προβολείς, τα πλαστικά μέρη σε όλο το εξωτερικό τμήμα του οχήματος αλλά και το κάθετο κόψιμο στο πίσω μέρος με την εξωτερική ρεζέρβα. Εξωτερικά ξεχωρίζουν, η… σκάλα που χρησιμεύει στο να μπορείς να ανεβαίνεις στην οροφή και στο αποθηκευτικό βαλιτσάκι στην εξωτερική πίσω δεξιά πλευρά.

Το Defender 110 First Edition στο Εκάλη Club

 

Εσωτερικό από το… μηδέν

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί από το μηδέν και είναι πολύ πρακτικό και σύμφωνα με τους Βρετανούς πολύ Το εσωτερικό είναι ανθεκτικό και πρακτικό… ανθεκτικό. Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι λιτός, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός όπως ψηφιακή είναι και η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.

Κάτω από την οθόνη στην κεντρική κονσόλα βρίσκονται τα χειριστήρια του κλιματισμού και ο επιλογέας ταχυτήτων που είναι τοποθετημένος ψηλά, δίπλα από το κουμπί εκκίνησης.

Τετρακίνητο με προσωπικότητα και τεράστια ιστορία

 

Για 7 επιβάτες

Στην 7θέσια διάταξη ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 231 λίτρα, στην 5θέσια τα 1.075 λίτρα ενώ όταν πέσει η Το πάτωμα έχει ειδική κατασκευή για να καθαρίζει εύκολα από τις… λάσπεςδεύτερη σειρά καθισμάτων το Defender μπορεί να χωρέσει 2.380 λίτρα αποσκευών.

Εσωτερικά ξεχωρίζουν και τα δύο έξτρα παράθυρα στις πίσω γωνίες του αμαξώματος κάτι που μας θυμίζει το παλιό Defender.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το πάτωμα έχει ειδική επένδυση για εύκολο καθαρισμό μετά από εκτός δρόμου αποδράσεις.

Εξωτερικό ντουλαπάκι στην αριτερή πλευρά...

 

Ελκτική δύναμη στα 3.720 κιλά

Η απόσταση από το έδαφος είναι 29,1 εκατοστά, η γωνία προσέγγισης 38 μοίρες, η γωνία ράμπας 28 μοίρες και η γωνία διαφυγής 40 μοίρες. Το ωφέλιμο φορτίο είναι 900 κιλά με δυνατότητα τοποθέτησης έως και 300 Το Defender μπορεί να κινηθεί σε νερό βάθους 90 εκατοστών…κιλά στην ειδική σχάρα οροφής, ενώ η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.720 κιλά (με φρένα).

Αν κάνουμε χρήση ηλεκτρικού βίντσι η μέγιστη ελκτική ισχύ είναι πάνω από 4,5 τόνους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απόσταση 45 μέτρων.

Επίσης το σύστημα Advanced Tow Assist επιτρέπει την όπισθεν με τρέιλερ, ενώ το Defender αναλαμβάνει τους ανάποδους ελιγμούς. Αξίζει να σημειώσουμε πως το βρετανικό μοντέλο μπορεί να κινηθεί σε νερό βάθους 90 εκατοστών.

Το εσωτερικό του Defender που βρίσκεται στην Ελλάδα

 

Μέχρι και 400 άλογα

Ο κινητήρας του συγκεκριμένου Land Rover Defender εφοδιάζεται με κινητήρα diesel χωρητικότητας 2.0 λίτρων Η τιμή ξεκινά από τα 82.000 ευρώ και αυτό που ήρθε στην Ελλάδα κοστίζει 121.200 ευρώ… ο οποίος αποδίδει 240 ίππους και 430 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 191 χλμ./ώρα.

Στην κορυφαία το έκδοση το Defender εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3.0 λίτρων που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και έχει ισχύ 400 ίππους (0-100 σε 6,1″ και τελική ταχύτητα 208 χλμ./ώρα).

Η τιμή του Defender First Edition 110 αγγίζει τα 121.200 ευρώ.

 

Δείτε το video με το πρώτο Land Rover Defender που ήρθε στην Ελλάδα και βρίσκεται στο Εκάλη Club (camera: Νίκος Χριστοφάκης)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης