Στη Σαουδική Αραβία, οι ζάμπλουτοι πρίγκιπες και σεΐχηδες συνηθίζουν να έχουν ως κατοικίδια άγρια ζώα, όπως τίγρεις, λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους και άλλα δυστυχή πλάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να ικανοποιήσει τα εκκεντρικά γούστα και τη ματαιοδοξία των πελατών της, η Bentley δημιούργησε μια ειδική έκδοση της Bentayga με την ονομασία Falconry, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά γερακιού!

Το πολυτελές SUV διαθέτει ένα πλήρες πακέτο που κατασκευάστηκε από το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της βρετανικής φίρμας. Περιλαμβάνει βάσεις για να κάθεται το αρπακτικό ημερόβιο πτηνό, σκοινί, κουκούλα για το κεφάλι του ζώου, δερμάτινο γάντι, κιάλια, GPS παρακολούθησης και μεταλλικούς θερμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στο εσωτερικό της Bentayga Falconry, έχουν τοποθετηθεί 430 μοναδικά κομμάτια που αποτελούνται από διακοσμητικά και δείχνουν γεράκια να πετούν σε αμμόλοφους. Η αξία του αυτοκινήτου παραμένει άγνωστη, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, τιμή διόλου απαγορευτική για τους εκκεντρικούς Άραβες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το Falconry είναι μια παραδοσιακή μορφή κυνηγιού που ξεκίνησε στην Ευρασιατική στέπα. Εξασκείται από τους Καζάκους και τους Κιργίζιους, εκπαιδεύοντας κυρίως χρυσαετούς. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει μόδα στα πλουσιότερα κρατίδια της Μέση Ανατολής, με τους σεΐχηδες να εκπαιδεύουν γεράκια για το κυνήγι του θηράματος. 

Φυσικά, πρώτο στις προτιμήσεις τους, είναι το Majestic Sokol Falcon, ένα σπάνιο είδος γερακιού, το οποίο κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια.

Αναμένουμε την απάντηση των παγκόσμιων οργανώσεων σε αυτή την κίνηση της Bentley, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τη ευαισθητοποίηση που υπάρχει διεθνώς για τη διάσωση των αγρίων ζώων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης