Έπειτα από το λουκέτο στο εργοστάσιό της στο Σουίντον της Αγγλίας, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda κλείνει και αυτό της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο με παραγωγή 50.000 οχημάτων, το οποίο κάνει εξαγωγές σε 30 χώρες. H εταιρεία γνωστοποίησε σήμερα πως θα σταματήσει την παραγωγή του αυτοκινήτου Honda Civic το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Τρίτης η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κλείσει το εργοστάσιο στο Σουίντον το 2021, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας.

H Honda δικαιολογεί την αιφνιδιαστική της απόφαση επικαλούμενη την ανάγκη επανεξέτασης του μοντέλου παραγωγής της σε μία μεταβαλλόμενη συγκυρία της παγκόσμιας αγοράς του αυτοκινήτουΕπιβεβαιώνοντας μία πληροφορία που κυκλοφορούσε από χθες, η Honda δικαιολογεί την αιφνιδιαστική της απόφαση επικαλούμενη την ανάγκη επανεξέτασης του μοντέλου παραγωγής της σε μία μεταβαλλόμενη συγκυρία της παγκόσμιας αγοράς του αυτοκινήτου. Η ευρωπαϊκή έδρα της Honda θα παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε η εταιρεία.

Η απόφαση της εταιρείας δεν σχετίζεται με το Brexit, δήλωσε στο BBC ο αντιπρόεδρος της Honda και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη Ίαν Χάουελς. «Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τις παγκόσμιες μεταβολές» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί τώρα σε επενδύσεις στην Κίνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ωστόσο, ήμασταν πολύ σαφείς για τη θέση μας ως προς το Brexit, πάντοτε θεωρούσαμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε» είπε.

Ο υφυπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Greg Clark δήλωσε, όπως μεταδίδει ο «Guardian», πως η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν μία «εμπορική απόφαση βασισμένη σε αλλαγές στην παγκόσμια αγορά».

«Είναι μία καταστροφική απόφαση για το Σουίντον και το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο υφυπουργός.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης