Μία ακόμη συλλεκτική έκδοση του πολυτελούς SUV μοντέλου της γκάμας της, η οποία φέρει την ονομασία «Pearl of the Gulf» και αποτελεί παραγγελία ενός πάμπλουτου πελάτη από τη Μέση Ανατολή, παρουσίασε η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη Bentayga έχει αναπτυχθεί από το τμήμα Mulliner της Bentley. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ένα αποκλειστικό χρώμα που έχει την απόχρωση του μαργαριταριού, με τις ζάντες είναι διαστάσεων 22 ιντσών.

Στο εσωτερικό, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες της Mulliner έχουν εμπνευστεί από τον τρόπο που οι δύτες βουτούσαν στα νερά του Περσικού Κόλπου για να βρουν τα μαργαριτάρια πριν από χιλιάδες χρόνια. Η εικόνα του παραδοσιακού κυνηγιού προβάλλεται στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιφάνειες της καμπίνας είναι επενδυμένες με ξύλο «Fiddleback Eucalyptus Dark» και το αυθεντικό υλικό από το κέλυφος του όστρακου. Το ρόλοι της Breitling στο κέντρο του ταμπλό περιβάλλεται από μαργαριτάρια, τα χειροποίητα πατάκια είναι από μαλλί αρνιού και τα καθίσματα φέρουν δέρμα υψηλής ποιότητας.

Ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος με ειδικές θήκες για τη φύλαξη των ρολογιών και άλλων πολύτιμων αξεσουάρ. Το πορτάκι λειτουργεί με δαχτυλικό αποτύπωμα.   

Το «Μαργαριτάρι του Περσικού Κόλπου» τροφοδοτείται από τον W12 6.0 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 608 ίππων και 900 Nm ροπής. Θα παραχθεί σε πέντε μόλις μονάδες. Όσο για την τιμή, παραμένει άγνωστη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης