Του Λουκά Παπαλάμπρου

Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, η Alpine παρουσίασε την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του A110 με το διακριτικό S και τα σπορ χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο sport coupe, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις αλλά και για πίστα. Το A110S τροφοδοτείται από τον 1.8 turbo κινητήρα απόδοσης 292 ίππων και 320 Nm ροπής, έχοντας αναλογία κιλών ανά ίππο 3,8.

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, με το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης να εγγυάται την βέλτιστη διαχείριση της ισχύος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 4,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 260 χλμ./ώρα. 

Σε σχέση με τo απλό A110, το S έχει πιο σφιχτά ελατήρια και αμορτισέρ, κάθεται χαμηλότερα στο έδαφος κατά 4 χλστ. και έχει πιο σκληρές αντιστρεπτικές. Πατά σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 διαστάσεων 215/40R18 μπροστά και 245/40R18 πίσω, ενώ τα φρένα της Brembo με τους δίσκους διαμέτρου 320 χλστ.φροντίζουν την άριστη επιβράδυνση.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, το αυτοκίνητο έχει ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο, είναι σταθερότερο στις στροφές και πιο γρήγορο σε όλες τις συνθήκες.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο νέο ματ γκρι χρώμα «Gris Tonnerre» και σε μία λευκή απόχρωση με carbon οροφή. Στην καμπίνα έχουν τοποθετηθεί μαύρες σουέτ επενδύσεις, επιπλέον carbon διακοσμητικά και πορτοκαλί ραφές. Φυσικά, δεν λείπουν τα υπέροχα Sabelt καθίσματα βάρους μόλις 13,1 κιλά.

Τα βιβλία παραγγελιών για τo Alpine A110S άνοιξαν από τη Γαλλία, με την τιμή να ορίζεται στα 66.500 ευρώ.

Οι παραδόσεις στους πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, με κάθε μονάδα να κατασκευάζεται στο χέρι, στο εργοστάσιο της Διέππης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης