Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κυκλοφορήσει πολλά δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου αυτοκινήτων του VW Group στην Ελλάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, γεγονός που… άνοιξε την όρεξη για συζητήσεις σχετικά με ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας κ.λπ.

Αυτά είναι μερικά από τα μοντέλα που κατασκευάζει στην Κατερίνη η RCH Automotive

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα λόγια στις πράξεις…

Ένα τόσο μεγάλο έργο μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ωστόσο, για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση, Στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα όπως της Nissan στον Βόλο…δηλαδή να ξεκινήσουν τα έργα και να φτιαχτεί το… εργοστάσιο χρειάζεται χρόνος, πολιτικές αποφάσεις και χρήμα.

Με το υπάρχον οικονομικό και φορολογικό καθεστώς είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη αυτό που… συζητάμε.

Στο παρελθόν έχει αποδειχτεί πως τέτοιου είδους επενδύσεις δεν «περπάτησαν», όπως για παράδειγμα τα εργοστάσια της Nissan στον Βόλο, της Goodyear στη Θεσσαλονίκη και της Pirelli στην Πάτρα, τα οποία έκλεισαν. Με λίγα λόγια, χρειάζεται σοβαρή μελέτη και γραπτές υποσχέσεις στα «εργοστάσια» πως δεν θα συμβεί κάτι… περίεργο.

Μέσα στον χώρο όπου κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα της RCH Automotive

Ενδιαφέρον και για ελληνικές επενδύσεις

Μέχρι όμως να δούμε το εργοστάσιο της… VW στην Ελλάδα, στελέχη της κυβέρνησης δείχνουν πως κυνηγούν τέτοιου είδους επενδύσεις σε πιο μικρή κλίμακα και με Έλληνες που θέλουν να στηρίξουν την οικονομία. Στελέχη της κυβέρνησης βρέθηκαν στην Κατερίνη, όπου έχει έδρα η RCH, η οποία κατασκευάζει αυτοκίνηταΤρανταχτό παράδειγμα αυτό της RCH Automotive, μίας ελληνικής εταιρείας που έχει έδρα στην Κατερίνη και κατασκευάζει χειροποίητα αυτοκίνητα. Για όσους δεν γνωρίζουν, σχεδόν όλη η παραγωγή της RCH εξάγεται, καθώς τα προβλήματα γραφειοκρατίας δεν της επιτρέπουν να αναπτυχθεί εντός συνόρων.

Στην ανάπτυξη της RCH Automotive φαίνεται πως στοχεύουν στη ΝΔ και μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη στελεχών της στις εγκαταστάσεις της πριν από λίγες ημέρες. Εκεί βρέθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών αρμόδιος για θέματα μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και τέσσερις βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι συζήτησαν με στελέχη της ελληνικής εταιρείας κατασκευής οχημάτων. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν και μοντέλα της μάρκας και να καταλάβουν τι είναι αυτό που… φτιάχνεται στη χώρα μας.

Στελέχη της κυβέρνησης βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας κατασκευής οχημάτων

Δείχνουν ενδιαφέρον…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις εγκαταστάσεις της RCH Automotive έγιναν συζητήσεις προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές σε νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στο αυτοκίνητο και δυσκολεύουν Μιλώντας στο zougla.gr ο Ηλίας Γαγανέλης επεσήμανε πως η νέα κυβέρνηση δείχνει πως θέλει να στηρίξει…την υλοποίηση κατασκευής οχημάτων στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής της RCH Ηλίας Γαγανέλης, ο οποίος γνωρίζει τον τρόπο να κατασκευάζει οχήματα αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε θέματα γραφειοκρατίας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν μικρές αλλαγές που θα αλλάξουν πολύ τα δεδομένα.

«Σε όλα τα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η νέα κυβέρνηση έχει δείξει πολύ ενδιαφέρον. Θεωρώ πως μόνο τυχαία δεν μας επισκέφτηκαν στις εγκαταστάσεις μας στην Κατερίνη σημαντικά στελέχη της ΝΔ» δήλωσε αποκλειστικά στο zougla.gr ο Ηλίας Γαγανέλης και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να στηρίξουν όχι μόνο τη δική μας προσπάθεια αλλά και όλων αυτών που επιθυμούν να επενδύσουν και να ρίξουν χρήματα στην κατασκευή αυτοκινήτων που θα γίνεται στη χώρα μας».

Ο Ηλίας Γαγανέλης (δεξιά) παρουσιάζει στον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και στους βουλευτές Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου και Μιχάλη Παπαδόπουλο ένα από τα μοντέλα της RCH Automotive

Θα συνεχιστούν οι επαφές

Επιπλέον, ο Ηλίας Γαγανέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη στελεχών της κυβέρνησης στον χώρο όπου κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα στην Κατερίνη:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μας άκουσαν και υποσχέθηκαν να μας βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που κάνουμε. Μας διαβεβαίωσαν πως θα υπάρξουν επαφές με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών».

Αναμνηστική εικόνα στις εγκαταστάσεις της RCH Automotive από την επίσκεψη στελεχών της κυβέρνησης με στελέχη της ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κατερίνη

Στηρίζει η κυβέρνηση

Μέσω FB ο Μιχάλης Παπαδόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική προσπάθεια…Από τη μεριά του, ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Επίσκεψη στην Κατερίνη σε μια εξαιρετική προσπάθεια κατασκευής Ελληνικού Αυτοκινήτου της ”Replica Hellas” με σημαντικές πωλήσεις σε όλον τον κόσμο. Στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που διαφημίζουν τη χώρα μας και είναι μοχλός ανάπτυξης. Συγχαρητήρια στους Ηλία και Σωκράτη Γαγανέλη και στους συνεργάτες τους!»

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος πήραν οδηγική γεύση από το ελληνικό αυτοκίνητο...

Στελέχη της κυβέρνησης που επισκέφτηκαν την RCH Automotive:
Υφυπουργός Μεταφορών αρμόδιος για θέματα μεταφορών: Γιάννης Κεφαλογιάννης
Βουλευτής Κοζάνης: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Βουλευτές Πιερίας: Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Φώντας Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης

Στελέχη της RCH Automotive που ήταν παρόντα:
Ηλίας Γαγανέλης: Επικεφαλής
Σωκράτης Γαγανέλης: Διευθυντής RCH Automotive
Κωνσταντίνος Παντελής: Οικονομικός Σύμβουλος
Γιώργος Παπαδημητρίου: Σύμβουλος

 

Ενημέρωση για την ιστορία της RCH Automotive αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία εταιρεία που θέλει να επενδύσει στην κατασκευή οχημάτων στην Ελλάδα

Μία τέτοια επίσκεψη αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης