Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοντάζ: Θανάσης Παλλαντζάς

Οι νέες, εναλλακτικές τεχνολογίες καυσίμου είναι ήδη εδώ και μας προσφέρουν θεαματική μείωση στο κόστος των μετακινήσεών μας, χωρίς «εκπτώσεις» στις επιδόσεις του αυτοκινήτου μας! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου και για του λόγου το αληθές πραγματοποιήσαμε την «κλασική» ελληνική διαδρομή, Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω, με ένα αυτοκίνητο κατάλληλο και για την κίνηση στην πόλη, αλλά και για μακρινά ταξίδια, το Volkswagen Polo 1.0 TGI, κίνησης φυσικού αερίου δηλαδή, και το κόστος… μας εξέπληξε!

Χαρακτηριστικά, το κόστος χρήσης ενός τέτοιου οχήματος δεν υπερβαίνει το 1/3 σε σχέση με αυτό ενός βενζινοκίνητου, λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του φυσικού αερίου (0,83 ευρώ το κιλό) και της σημαντικής του απόδοσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ετήσια εξοικονόμηση χρημάτων μάλιστα αυξάνεται, αν υπολογίσουμε επίσης ότι τα οχήματα αυτά έχουν μηδενικό τέλος κυκλοφορίας, λόγω των πολύ χαμηλών ρύπων που εκλύουν!

Αξιοποιώντας το δίκτυο των πρατηρίων φυσικού αερίου που συνεχώς επεκτείνεται, δεν χρειάστηκε να διανύσουμε ούτε ένα χιλιόμετρο με βενζίνη, αφού πρατήρια υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής: Αθήνα (8 πρατήρια), Λαμία (1), Βόλος (1), Λάρισα (2) και Θεσσαλονίκη (2). 

Δείτε το βίντεο-οδοιπορικό της διαδρομής μας:

 

 

Φουλάραμε στο πρατήριο της Κηφισιάς, με 9 ευρώ.

 

Αν και μπορούσαμε να διανύσουμε πολλά ακόμη χιλιόμετρα, επιλέξαμε να κάνουμε στάση δύο ώρες αργότερα, στο πρατήριο της Λαμίας, το οποίο είναι ακριβώς δίπλα από την εθνική οδό, όπου βάλαμε άλλα 6 ευρώ φυσικό αέριο.

Το ίδιο κάναμε έπειτα από μια μικρή παράκαμψη και στη Λάρισα, όπου φουλάραμε με 5 ευρώ ακόμα.

Φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη με το μισό ντεπόζιτο – μπουκάλες για την ακρίβεια – γεμάτο, έχοντας ξοδέψει 20 ευρώ. Έπειτα από τα ρεπορτάζ του zougla.gr για τη ΔΕΘ, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, φουλάροντας στη συμπρωτεύουσα με 5,20 ευρώ.

Αποφασίζουμε να πραγματοποιήσουμε μία στάση αυτήν τη φορά, στον Βόλο, όπου φουλάρουμε για τελευταία φορά στο ταξίδι μας, με 7,60 ευρώ.

Φτάνουμε στην Αθήνα και κάνουμε τον υπολογισμό: Ξοδέψαμε συνολικά 33 ευρώ (!) για τα καύσιμα, για μια διαδρομή 1.040 χιλιομέτρων, Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω! Δηλαδή σχεδόν τα μισά χρήματα από όσα δώσαμε για τα διόδια (66,50 ευρώ)!

Μάθετε περισσότερα για το Volkswagen Polo 1.0 TGI.

Δείτε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης