Ζωντανές προνύμφες κουνουπιών που βρίσκονται σε ειδικό ενυδρείο έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά οι επισκέπτες της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, με στόχο τη λήψη μέτρων από τους πολίτες για την καταπολέμησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι, μικροί και μεγάλοι, ενημερώνονται για τα στάδια εξέλιξης των κουνουπιών, τα γένη και τα είδη τους, ενώ παρατηρούν τα κουνούπια σε μεγέθυνση με ειδικό όργανο (στερεοσκόπιο), με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα ξυλοπόδαροι-κουνούπια και πατινέρ διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της παραλίας, με πληροφορίες για την αποφυγή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στα σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέαμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Τα παιδιά ενδιαφέρονται πολύ και φωτογραφίζονται με τους ξυλοπόδαρους που μοιράζουν τα έντυπα. Η ροή του κόσμου είναι συνεχής ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφοκλής Κουρτίδης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, από την Περιφέρεια, με στόχο την ενημέρωση του κοινού ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών. «Οι περισσότερες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών που σχετίζονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου δημιουργούνται στο οικιακό περιβάλλον και εκεί ο μόνος που μπορεί να παρέμβει είναι ο ίδιος ο πολίτης» σχολίασε ο κ. Κουρτίδης. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα τα συνεργεία επιχειρούν στο πεδίο για να περιορίσουν την όχληση ενώ ο καιρός φέτος φαίνεται να βοηθά περισσότερο το έργο, σε σχέση με πέρσι που είχαν σημειωθεί πολύ περισσότερες βροχοπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης