Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στο Βόρειο Αιγαίο και τοπικά στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Τρίτη 11 Ιουνίου . Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 32, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στις Βόρειες Κυκλάδες ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες δυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς.

Πηγή:Eθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης