Ένα χτύπημα σε τράπεζα της περιφέρειας ή ακόμα και σε χρηματαποστολή. Μια ακόμα ληστεία που θα έδινε την άνεση στην «ομάδα της Αγίας Παρασκευής» να αναβαθμίσει το οπλοστάσιο της και ενδεχομένως στη συνέχεια να έκανε ένα εντυπωσιακό χτύπημα με τρομοκρατικό «μανδύα». 

Αυτή είναι μια από τις εκτιμήσεις των επιτελών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που από το πρωί της Τετάρτης έχουν στα χέρια τους τον «τοξοβόλο του Συντάγματος», την 26χρονη φίλη του και την 28χρονη καταδικασμένη «λογίστρια» του Επαναστατικού Αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:Στη φυλακή ο «τοξοβόλος» του Συντάγματος

Αυτούς που δεν έχουν όμως στα χέρια τους είναι τους δύο συνεργούς του 32χρονου τοξοβόλου με τους οποίους είχαν κάνει τη ληστεία στις 29 Αυγούστου στην Ερυμάνθεια Αχαΐας με λεία 150 χιλιάδες ευρώ.

Τότε ο ένας από τους δύο ληστές είχε μεταμφιεστεί σε παπά για να μην προκαλέσει τις υποψίες των υπαλλήλων. Το λευκό αυτοκίνητο τους, από το οποίο είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες, είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στο σταυροδρόμι της Τριταίας. Στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει τουλάχιστον τρεις ληστείες σε πόλεις της περιφέρειας που θεωρούν ότι έχουν διαπραχθεί από τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» και τους συνεργούς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία επέλεξε να κάνει την επιχείρηση της σε ένα πολυσύχναστο δρόμο της Αγίας Παρασκευής, μια ώρα που κυκλοφορούσε πολύς κόσμος και ενώ οι επιβάτες του τζιπ ήταν οπλισμένοι σαν «αστακοί».

«Παρακολουθούσαμε το αυτοκίνητο για αρκετή ώρα. Σχεδόν σαράντα αστυνομικοί πήραν μέρος στην επιχείρηση έχοντας ήδη κάνει κατόπτευση όλων των στενών της περιοχής. Αποφύγαμε να το σταματήσουμε σε άλλο σημείο καθώς πολύ κοντά βρίσκεται ένα μεγάλο ιδιωτικό σχολείο και ένα αλσύλλιο. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν κάτι πήγαινε “στραβά” και οι τρεις έβρισκαν καταφύγιο στο σχολείο ή στο αλσύλλιο;» λέει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο υπάρχουν ακόμα αναπάντητα αρκετά ερωτήματα. Γιατί η «ομάδα της Αγίας Παρασκευής» όταν συνελήφθη φορούσε γάντια; Για να μην αφήσει αποτυπώματα ή μήπως ετοίμαζε κάποιο χτύπημα εκεί κοντά;

Το σενάριο αυτό ενισχύει και το γεγονός ότι όταν συνελήφθησαν όλοι τους είχαν όπλα με σφαίρες στην θαλάμη, δηλαδή έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουν. «Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αν έπεφταν π.χ. σε ένα τυχαίο μπλόκο συναδέλφων, θα είχαμε μακελειό» λέει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής.

Σε επίπεδο ερευνών οι αστυνομικοί αναζητούν τα σπίτια όπου έμεναν οι τρεις συλληφθέντες και γι’ αυτό το λόγο δημοσιοποιήθηκαν οι πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους. Θέλουν να μάθουν επίσης αν τα πέντε ζευγάρια κλειδιών που βρέθηκαν πάνω τους αντιστοιχούν σε αυτά τα σπίτια, σε αποθήκη ή σε κάποιο γκαράζ.

Zougla Newsroom        

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης