Ασφυκτική έχει γίνει πλέον η κατάσταση στα πυρηνελαιουργεία Πατρών, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ. Το πρόβλημα, αν και καθημερινό, εντάθηκε το περασμένο Σάββατο λόγω της αλλαγής στη διεύθυνση των ανέμων με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στον χώρο της Βιομηχανικής κυριολεκτικά να πνίγονται από την οσμή και τους καπνούς.

«Εκτός από την κατάσταση στην ατμόσφαιρα, αυτού του είδους ο καπνός εμποδίζει ακόμη και την ορατότητα στην ευρύτερη περιοχή τόσο σοβαρά ώστε να μιλάμε για σοβαρό κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα» αναφέρει ο συνδικαλιστικής του ΕΚΠ και της ΔΑΚΕ και εργαζόμενος στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία Γιώργος Τσιμέκας και συνεχίζει λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθημερινά, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, ο καπνός είναι εμφανής μέσω της οσμής με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για ύπουλες νόσους σε αναπνευστικό και δερματολογικά. Δυστυχώς, χωρίς να κινδυνολογούμε, κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις για την υγεία των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ Πατρών όσο και για τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής από μία κατάσταση που χρονίζει.

Είναι πλέον μείζον θέμα, τόσο για εμάς τους εργαζόμενους στην «Αθηναϊκή» ‘ αλλά και τους εργαζόμενους, επισκέπτες, μεταφορείς στην ΒΙΠΕ. Το θέμα θα αναδειχθεί και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου, προς όφελος της υγείας όλων μας».

Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει η νυχτερινή λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων και να τοποθετούν ηλεκτρόφιλτρα καθημερινής λειτουργίας.
Πηγή: pelop.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης