Φωτιές άναψε σημείωμα που συνέταξε ο επικεφαλής του γραφείου Bloomberg των Βρυξελλών, Νίκος Χρυσολωράς και που αφορά την ατζέντα της Ε.Ε. αυτής της περιόδου.

Ψηλά στην ατζέντα αυτή, ο δημοσιογράφος τοποθετεί τη μεταναστευτική κρίση καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, επικεντρώνοντας στον τρόμο της Ε.Ε. μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας έκρηξης των μεταναστευτικών ροών στο άμεσο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα σημειώνει ο Ν. Χρυσολωράς πως πέρα από το μεταναστευτικό υπάρχει και η γενικότερη κρίση στην Αν. Μεσόγειο με επίκεντρο το Λιβυκό ζήτημα και την πρόθεση της Τουρκίας να διεκδικήσει θαλάσσιες περιοχές που η Ελλάδα θεωρεί πως είναι δικές της. Ο δημοσιογράφος από τις Βρυξέλλες επισημαίνει πως αν κανείς ανατρέξει στην υπόθεση των Ιμίων του 1996 αντιλαμβάνεται πως για να συμβούν άσχημα πράγματα, δεν χρειάζεται πάντα και κάποιος σχεδιασμός.

Σχολιάζοντας την στάση της Αθήνας και πως αυτή γίνεται αντιληπτή στην Ευρώπη, το στέλεχος του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, σημειώνει με έμφαση πως σε περίπτωση που η Τουρκία αμφισβητήσει έμπρακτα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τότε ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει πολλά περιθώρια ελιγμών. Θα πρέπει να καταστρέψει γεωτρύπανα ή ερευνητικά σκάφη από την Τουρκία ή αλλιώς να διακινδυνέψει την πολιτική του αυτοκτονία.

Κατά τον επικεφαλής του γραφείου Bloomberg, Ν. Χρυσολωρά αυτή η κατάσταση καθώς και το μεταναστευτικό προκαλούν τρόμο στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης