Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κρυφές κάμερες ασφαλείας που είχαν τοποθετηθεί σε γνωστή επιχείρηση στην Ιτέα Φωκίδας, ήταν αυτές που ουσιαστικά οδήγησαν τις Αρχές στην εξιχνίαση κλοπής στην οποία εμπλέκονται ανήλικοι Ρομά. Μια τακτική που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και τοπικούς παράγοντες είναι συνήθης στην ευρύτερη περιοχή.

Ενήλικοι Ρομά, δίνουν εντολές σε ανήλικους, προκειμένου να εισέλθουν σε χώρους – στόχους, να ληστέψουν και στη συνέχεια να πουλήσουν τα κλοπιμαία σε επιχειρήσεις της περιοχής.  «Οι ανήλικοι κάνουν τη δύσκολη δουλειά και οι ενήλικοι τους τσιλιαδόρους. Κι αυτό γιατί οι ανήλικοι δεν ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία εάν πιαστούν στα πράσα», αναφέρει αστυνομική πηγή. «Έχουμε πολλά κρούσματα τέτοιων κλοπών τον τελευταίο χρόνο με τους κατοίκους συνεχώς να ζητούν τη βοήθειά μας», συνεχίζει και προσθέτει:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δράσαμε άμεσα. Μπορέσαμε με τη βοήθεια του επιχειρηματία που μας προσκόμισε το βιντεοληπτικό υλικό να προβούμε σε προσαγωγές και συλλήψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας – θύμα κλοπής, όπως εξήγησε στο zougla.gr ήταν η τρίτη φορά όπου η επιχείρησή του υπέστη διάρρηξη. Όπως τόνισε, οι δράστες στις προηγούμενες περιπτώσεις είχαν βρει τρόπους να σπάνε τις κάμερες ασφαλείας αλλά και να αφαιρούν τον σκληρό δίσκο καταγραφής.

Με τη σωστή όμως καθοδήγηση ειδικού σε θέματα προστασίας χώρων, προχώρησε στην τοποθέτηση διαφορετικών συστημάτων και κρυφών καμερών, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να τους πιάσει στη φάκα. Επίσης όπως αποκάλυψε, είχε τοποθετήσει στον χώρο κάμερες – κλώνους σε ορατά σημεία για να μπερδέψει τους δράστες και να τους οδηγήσει στην παγίδα. 

Παρακάτω oι φωτογραφίες που εξασφάλισε το zougla.gr,  προέρχονται από το υλικό καταγραφής στο οποίο φαίνονται οι κινήσεις του ανήλικου Ρομά την ώρα της διάρρηξης και της κλοπής. Οι συνεργοί του βρίσκονται έξω από την επιχείρηση προκειμένου να τον ειδοποιήσουν σε περίπτωση που τους πάρουν χαμπάρι. 

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας ειδοποιήθηκε στο κινητό του τηλέφωνο πως γινόταν διάρρηξη στο κατάστημά του, ενώ την ώρα που κάλεσε την Αστυνομία παρακολουθούσε live τις κινήσεις των δραστών. 

Σήμερα ο ηθικός αυτουργός και εγκέφαλος της ομάδας, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και 2.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.Όσον αφορά στον ανήλικο, πρόκειται κι αυτός να οδηγηθεί σε δίκη σύντομα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα τοπικά αστυνομικά τμήματα τα τελευταία 24ωρά, με αφορμή την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, είναι πολλές και αφορούν κι άλλες περιπτώσεις κλοπών με την ίδια τακτική. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως τις συλλέγουν και τις αξιολογούν προκειμένου εφόσον προκύψουν στοιχεία να δράσουν αναλόγως. 

Διαβάστε επίσης: Φωκίδα: Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για ομάδα Ρομά που διέπραττε κλοπές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης