Συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο στη Γλυφάδα, γνωστός άνθρωπος στον κόσμο της νύχτας, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το 2019, ύστερα από πολυετή κάθειρξη.

Πρόκειται για τον 51χρονο Γιάννη Σκαφτούρο, βαρυποινίτη και σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές «δεξί χέρι» του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την απαγωγή του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου. Επίσης, είχε κατηγορηθεί για μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις και για συμμετοχή στο περιβόητο «συνδικάτο του εγκλήματος» που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε έναν τυχαίο έλεγχο, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του σε δρόμο της Γλυφάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακριβώς πίσω του ήταν σε άλλο αυτοκίνητο κάποιος φίλος του.

Το φερόμενο ως μέλος της αποκαλουμένης Greek Mafia μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του  νόμου περί όπλων, καθώς μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν: δύο πιστόλια,

– πέντε ασύρματοι,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– δύο στιλέτα,

– σφαίρες και

– ένας αστυνομικός φάρος.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Στεφανάκος, τον Ιανουάριο 2018 είχε εκτελεστεί με 20 σφαίρες στο Χαϊδάρι κοντά στη μάντρα αυτοκινήτων που διατηρούσε.

Ο Βασίλης Στεφανάκος ήταν κατά την αστυνομία, ο «αρχηγός της Greek Mafia», και είχε καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί στην απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ κατά διάρκεια έκτισης της ποινής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης