Μία άγνωστη πτυχή φέρνει στο φως η αντιπαραβολή στοιχείων της υπόθεσης του ναρκοπλοίου NOOR1 με αυτά που προκύπτουν από τη δράση της «Μαφίας του Κορυδαλλού» και πιο συγκεκριμένα από τον ρόλο που διαδραματίζει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας dikastiko.gr έρχεται να προσθέσει ακόμη μία ψηφίδα στο πολύπλοκο μωσαϊκό της υπόθεσης με τους τρεις τόνους ηρωίνη και το κλειστό κύκλωμα που την αγόρασε στον Περσικό Κόλπο, τη μετέφερε στην Ελλάδα και την εμπορεύτηκε με Τούρκους και Σέρβους ναρκέμπορους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη ποσότητα από τους τρεις τόνους εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στην Ελλάδα (Φιλοθέη και Κορωπί), ενώ ένα μέρος της είχε ήδη φορτωθεί σε άλλο πλοίο, το οποίο έπλεε νότια της Κρήτης με τελικό προορισμό τα δυτικά Βαλκάνια και από εκεί την κεντρική Ευρώπη. Πέραν της δίκης για την υπόθεση NOOR1 σε πρώτο βαθμό και της εν εξελίξει δίκης σε δεύτερο βαθμό, υπάρχει και το πόρισμα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα, η οποία άσκησε ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, αγορά, διακίνηση, εμπορία της ηρωίνης του NOOR1, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κ.λπ. κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του.

Η υπόθεση αυτή ακόμη εκκρεμεί και βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέως Διαφθοράς για λόγους που μόνον ο «δαίμων» της Δικαιοσύνης γνωρίζει.

Η επίθεση στον Γιαννουσάκη 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω δημοσίευμα του ιστοτόπου, πλην των άλλων ενεργειών που αποδίδονται στη «Μαφία του Κορυδαλλού», τα μέλη της φαίνεται να εμπλέκονται και σε μία σειρά επιθέσεων σε συγκρατουμένους τους εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Μεταξύ αυτών η επίθεση στον Μάκη Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για το NOOR1. Ο Γιαννουσάκης σε καταθέσεις του από το 2015 έχει αποκαλύψει τα ονόματα των Τούρκων χρηματοδοτών του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης, τους οποίους είχε καταγράψει και σε βίντεο. Βάσει αυτών των καταθέσεων η Δικαιοσύνη εξέδωσε εντάλματα σύλληψής τους.

Ο 33χρονος «Κλόντι», ο οποίος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στο «Κορυδαλλός-mafia», στην ανωμοτί κατάθεση που έδωσε ενώπιον των Αρχών λίγο καιρό μετά την επίθεση, ομολογεί ότι ήταν αυτός που επιτέθηκε στον Γιαννουσάκη πριν από περίπου δύο χρόνια. Στόχος του ήταν να του κλείσει το στόμα, ώστε να σταματήσει να εμπλέκει τους Τούρκους κι άλλους Έλληνες «φίλους» του στην υπόθεση του NOOR1. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι «όπου και να πάει ο Γιαννουσάκης, δεν θα γλυτώσει από εμένα».
Η συγκεκριμένη δίκη έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο.

«Θα του κόψω το κεφάλι»

Το dikastiko.gr δημοσιεύει όλα όσα αποκάλυψε ο «Κλόντι» σε εκείνη την κατάθεση. Συγκεκριμένα, πως είχε πει:

«Τον παρακολουθούσαμε (σ.σ.: εννοεί τον Γιαννουσάκη) όταν γύριζε από το επισκεπτήριο και αφού μπήκε στο κελί, μπήκα μέσα εγώ και ένας άλλος Τούρκος, χωρίς να θέλω να αναφέρω τα στοιχεία του, και τον προειδοποιήσαμε να πάρει πίσω τις καταθέσεις με τις οποίες έπαιρνε στον λαιμό του πολλά άτομα.

»Αυτός τότε αντέδρασε και εκείνη τη στιγμή τον έπιασε ο Τούρκος από το κεφάλι κι εγώ τον κάρφωσα με ένα στυλό στα πλευρά…

»Στο σημείο αυτό σας καταθέτω ότι ο Γιαννουσάκης όπου και να πάει, όσο και να τον προστατεύετε, δεν θα γλυτώσει από εμένα, αν δεν κάνει αυτό που πρέπει, και εννοώ να πάρει πίσω τα άτομα που έχει πάρει στον λαιμό του, γιατί με τους Τούρκους και τους Έλληνες που θέλει να εμπλέξει είμαστε αδέλφια.

»Για αυτό το πράγμα κι εφόσον εγώ είμαι ”καμένος” με τη φυλακή, δεν βγαίνω, και να γνωρίζει ότι έχει κάνει το μεγαλύτερο λάθος που τα έβαλε μαζί μου και με τους φίλους μου. Με το μαχαίρι όπου αναφέρει στη μήνυσή του εγώ θα του κόψω το κεφάλι. Επιθυμώ να του γίνει γνωστό αυτό και δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης