Ένα χτύπημα σχεδιασμένο με απόλυτη ακρίβεια και που οι εκτελεστές είχαν κάνει πρόβα πολλές φορές για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια εκτέλεση με καλάσνικoφ που δεν θα άφηνε πολλά περιθώρια στον στόχο να γλιτώσει από τις «δολοφονικές» σφαίρες. Μια ομάδα υποστήριξης που παρακολουθούσε, ενημέρωνε για τις κινήσεις του επιχειρηματία και ήταν έτοιμη να βοηθήσει στη διαφυγή των δραστών.Οι αστυνομικοί τους χαρακτηρίζουν «άκρως επικίνδυνους» και «έμπειρους» τους δύο μαυροφορεμένους κρανοφόρους οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη ρουτίνα του 50χρονου Δημήτρη Μάλαμα για να τον εκτελέσουν στη Λεωφόρο Αθηνών λίγο πριν μπει στα γραφεία της εταιρείας του.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και από νωρίς το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούσαν βιντεοληπτικό υλικό ώστε αφενός να δουν αν ισχύουν οι περιγραφές των αστυνομικών που… «τυχαία» ήταν πίσω από τον επιχειρηματία αλλά και για να εντοπιστούν στοιχεία της μοτοσικλέτας των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφίλ των αστυνομικών

Ο ένας αστυνομικός είναι 41 ετών και υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες και ειδικότερα στην περιοχή της Ακρόπολης ενώ ο δεύτερος είναι 45 ετών, πρώην συνοριοφύλακας, και υπηρετεί στην Αμυγδαλέζα. Συνάδελφοί του έλεγαν ότι αγαπημένο του χόμπι ήταν η πυγμαχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας με συναδέλφους τους στο τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρονται να έχουν περιγράψει το χτύπημα ως εξής:

«Γνωριζόμαστε με τον συνάδελφο και πηγαίναμε για καφέ. Ήμασταν στο φανάρι σταματημένοι με τις μοτοσικλέτες μας. Ξαφνικά είδαμε την μοτοσικλέτα με τα δύο άτομα να έρχεται από το αντίθετο ρεύμα. Κινήθηκαν αριστερά του αυτοκινήτου και σταμάτησαν στο διάζωμα. Ο συνεπιβάτης έβγαλε το όπλο και έριξε μια ριπή. Απ’ όσο πρόλαβα να δω φορούσαν μαύρα ρούχα, κράνη και η μοτοσικλέτα ήταν μαύρου χρώματος. Αντιδρώντας ενστικτωδώς, έβγαλα το όπλο μου και έριξα προς το μέρος του. Δεν τους καταδιώξαμε γιατί τρέξαμε προς τον τραυματία να του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση εάν γνώριζαν το θύμα απάντησαν: «Ναι, τον γνωρίζαμε».

Και τρίτος αστυνομικός στο σημείο της εκτέλεσης

Μετά τις πρώτες ώρες που οι αστυνομικοί έκαναν την αυτοψία στον χώρο, διαπίστωσαν ότι στη Λεωφόρο Αθηνών υπήρχε και τρίτος συνάδελφός τους. Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για μια ακόμα… «τυχαία» παρουσία αλλά τελικά κατέληξαν ότι όντως βρέθηκε εκεί συμπτωματικά και δεν είδε τη σκηνή της εκτέλεσης ενώ πήγε προς το «γαζωμένο» αυτοκίνητο για να βοηθήσει τον τραυματισμένο οδηγό.

Το θύμα, πατέρας τριών παιδιών, είναι παντρεμένος με μια γυναίκα από την πρώην Σοβιετική Ένωση η οποία έλειπε στο εξωτερικό και επέστρεψε αμέσως μόλις ενημερώθηκε. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας καθώς η ψυχολογική της κατάσταση είναι πολύ άσχημη.

Αναζητούν το κίνητρο της εκτέλεσης

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για το κίνητρο των δραστών, και κυρίως των ηθικών αυτουργών, οι αστυνομικοί αποφεύγουν να κάνουν πρόωρες εκτιμήσεις και έχουν βάλει «πάνω στο τραπέζι» όλα τα ενδεχόμενα. «Ο 50χρονος επιχειρηματίας, λόγω της φιλικής του σχέσης με τον πρώην Εκαμίτη Σπύρο Παπαχρήστο που είχε πέσει νεκρός έξω από ταβέρνα στα Μεσόγεια, ήταν αποδέκτης πολλών πληροφοριών. Αυτό ίσως να φόβιζε κάποιους και να θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση», λέει αστυνομικός της Ασφάλειας.

«Επίσης, ίσως κάποιοι να ήθελαν να πάρουν το “μερίδιο” στην αγορά που είχε η εταιρεία του (εμπορία καφέ) και η παρουσία του να ήταν εμπόδιο», προσθέτει.

Όπως και να έχει το επόμενο χρονικό διάστημα ίσως να «δείξει» ποιος πλήρωσε για να εκτελεστεί το συμβόλαιο σε βάρος του 50χρονου.

Zougla Newsroom 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης