Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης βάσει της οποίας θα προχωρήσει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων, της Πλατείας Πύρρου, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας των αρχιτεκτόνων, Παύλο Βλαστό, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο δήμος.
Η δημοτική Αρχή είχε θέσει ως στόχο την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην προβολή του πολυδιάστατου χαρακτήρα της πόλης και στην αναβάθμισή της. Μάλιστα ο δήμος έχει διασφαλισμένες πιστώσεις 1,2 εκατ. ευρώ στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την κατασκευή του έργου.
Το σχέδιο προβλέπει την ενοποίηση της πλατείας. Έτσι ενέταξαν σε αυτήν το κτίριο της Περιφέρειας, το οποίο εκ των πραγμάτων έχει έναν κυρίαρχο ρόλο στο χώρο, ενώ επιλέχθηκε μια ενιαία πλακόστρωση, που δίνει ουσία στην έννοια της ενοποίησης καταργώντας τη διαχωριστική νησίδα και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή μιας ξύλινης στοάς με καθιστικό στο πίσω μέρος της πλατείας καθώς και η ενοποίηση με τον χώρο του κτιρίου της «Όασης», ενώ το πράσινο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά κατέχει σπουδαίο ρόλο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης