Υπέκυψε στα τραύματά του ο επιχειρηματίας που δέχθηκε επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα στις 11 το πρωί της Τρίτης, μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου στο Χαϊδάρι.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλά δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Σημειώνεται ότι στο σημείο εντοπίστηκαν κάλυκες από καλάσνικοφ και πιστόλι εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος ακολουθούσε άλλο όχημα με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι μάλιστα ενεπλάκησαν στο περιστατικό πυροβολώντας τέσσερις φορές κατά των εκτελεστών. Οι ίδιοι αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν πως ο Δημήτρης Μάλαμας, αύξησε την προσωπική του φρουρά μετά την εκτέλεση ενός πρώην αστυνομικού έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Μάλιστα, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν οι δύο αστυνομικοί που ακολουθούσαν τον Δημήτρη Μάλαμα ανήκαν στην προσωπική του φρουρά ή όχι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν τις δραστηριότητες και τις σχέσεις του γενικότερα, προκειμένου να καταλήξουν στο κίνητρο της επίθεσης.

Το χρονικό της επίθεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή μάρκας TDM πυροβόλησαν στις 11.00 το πρωί τον επιχειρηματία τη στιγμή που έβγαινε από το όχημά του, μάρκας BMW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, όταν παρελήφθη από το ασθενοφόρο, ήταν εν ζωή. Οι άγνωστοι δράστες φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα.

 

 

Ο Δημήτρης Μάλαμας ήταν ιδιοκτήτης καφετέριας στην οποία το 2016 είχε τοποθετηθεί βόμβα και εταιρείας διανομής καφέ με την επωνυμία Gima Caffe Hellas. Τότε οι αστυνομικές αρχές είχαν αποδώσει τη βομβιστική επίθεση σε κυκλώματα της νύχτας που παρέχουν προστασία.

 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση προμηθεύει με ποσότητες καφέ δεκάδες καταστήματα του Μπουρναζίου και της Δυτικής Αττικής. Ανήκει σε δύο επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και στον χώρο του τζόγου διατηρώντας χαρτοπαικτικές λέσχες και μίνι-καζίνο.

Το 2016, μετά τη βομβιστική επίθεση, οι ιδιοκτήτες υποστήριξαν ότι δεν είχαν δεχθεί απειλές, ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν κάποιον λόγο για τον οποίο ήταν «στόχος».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται από αστυνομικές πηγές πως ο Δημήτρης Μάλαμας είχε εμπλακεί σε κυκλώματα χαρτοπαικτικών λεσχών και ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

Το θύμα είχε εμπλακεί και στην Παναχαϊκή

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2015, ο Δημήτρης Μάλαμας ενεπλάκη και στα διοικητικά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάτρας Παναχαϊκή. Η τοπική εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη» έγραφε σχετικά:

Ο Δημήτρης Μάλαμας«Ο επιχειρηματίας με την αλυσίδα καταστημάτων εστίασης που πρόκειται να μπει στην ομάδα της Παναχαϊκής είναι ο Δημήτρης Μάλαμας. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρείας gima caffe hellas που έχει μπει δυναμικά στον χώρο της εστίασης, κυρίως στην περιοχή της Αττικής.

»Είναι μία εταιρεία που παρά τους λίγους μήνες της εμφάνισής της έχει κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα έχει μία φιλοσοφία που συμβαδίζει με τον αθλητισμό, αποτελώντας τον χορηγό σε ομάδες και αθλητικές εκδηλώσεις.

»Ο Δημήτρης Μάλαμας αναμένεται να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα, καθώς η συμφωνία έχει ”κλείσει” και θεωρείται ότι έχει την οικονομική επιφάνεια που του δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσει την Παναχαϊκή».

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Παναχαϊκής Νίκου Παπαδάκη, ο Δημήτρης Μάλαμας συνέδραμε αρχικά με 300.000 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης