Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Οι έρευνες του κλιμακίου του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έδειξαν πως στην έκρηξη του πολυτελούς αυτοκινήτου που εξερράγη στη Λ. Βουλιαγμένης 128 το πρωί της Παρασκευής υπήρχαν ίχνη δυναμίτιδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το εύρημα οδηγεί στο συμπέρασμα πως η έκρηξη οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ένας Άραβας από την Αυστραλία, ο οποίος εισήλθε στο αυτοκίνητο και έβαλε μπρος τη μηχανή, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

Από την ταυτοποίηση του τραυματία και από τις επαφές του στην Ελλάδα θα προκύψουν και τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα περίπου στην ίδια περιοχή είχε εκτελεστεί επιχειρηματίας, ο οποίος επίσης είχε σχέσεις με την Αυστραλία και του οποίου η οικογένεια είχε εμπλακεί σε ενέργειες ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στη μακρινή αυτή χώρα της Ωκεανίας.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές είναι σε θέση να κάνουν μόνο εικασίες, δεδομένου ότι η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο Αραβο-αυστραλός

Σύμφωνα με πληροφορίες αυστραλιανών ΜΜΕ, ο τραυματίας είναι ο Amad Jay Malkoun.

Πρόκειται για πρώην αρχηγό των Comancherοs, μία σκληρή οργάνωση μοτοσυκλετιστών τύπου «Hell Angels» με έντονη εγκληματική δράση στην Αυστραλία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο εν λόγω άνδρας είχε αντιμαχία με τον νυν αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Amad Jay Malkoun

Ο Amad Jay Malkoun φέρεται να είχε έρθει στη χώρα μας το 2018 με στόχο να απομακρυνθεί από τη συγκεκριμένη διαμάχη.

To χρονικό της έκρηξης

Λίγο μετά τις 10.15 το πρωί της Παρασκευής, μια σφοδρή έκρηξη πανικόβαλε τους πολίτες επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 128, στο ύψος της Γλυφάδας, δίπλα στις αντιπροσωπείες Fujitsu και Eskimo, σε υπαίθριο πάρκινγκ. Τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο έπιασαν φωτιά, ενώ ένας άνθρωπος κειτόταν στο έδαφος.

Ένας άνδρας εισήλθε στο αυτοκίνητό του και όταν έβαλε μπροστά τη μηχανή, αυτό εξερράγη. Ο οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε στα παρακείμενα αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. Περί τις 10.43 έγινε γνωστό ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Π.Υ. με 15 πυροσβέστες.

Στις 11.30 έφθασε επί τόπου κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο τραυματίας είναι γεννημένος το 1963, αραβικής καταγωγής, με αυστραλιανό διαβατήριο. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τα πλήρη στοιχεία του, ούτε τις δραστηριότητές του στη χώρα μας. Πιθανότατα, από την έκρηξη έχασε το πόδι του, ενώ νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο. 

Το αυτοκίνητο κατά πάσα πιθανότητα είναι Mercedes ΑΜG.

Δείτε βίντεο ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη:

 

 

 

 

Φωτογραφία-ντοκουμέντο με τον τραυματία:

 

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τα γεγονότα στον φακό του zougla.gr:

 

 

 

 

 

 

Στον κόκκινο κύκλο ο τραυματίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης