Καλπάζουσα πορεία ακολουθεί ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς. 

Συνολικά από την αρχή του καλοκαιριού στην περιοχή έχουν καταγραφεί 32 κρούσματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr, με τον ιό αντί να υποχωρεί να επεκτείνεται συνεχώς. Αν και ο Δήμος Τοπείρου διατηρούσε την «πρωτιά» μέχρι πρότινος, πλέον τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Δήμο Αβδήρων, όπου καταγράφονται 13. Εξ αυτών τα οκτώ αφορούν ασθενείς που παρουσίασαν συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή πιο σοβαρά περιστατικά. Ακολουθεί ο Δήμος Τοπείρου με 12 κρούσματα, επτά εκ των οποίων ιδιαίτερα σοβαρά, και ο Δήμος Ξάνθης με επτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη διατηρεί αρνητική πρωτιά στη χώρα, ενώ στην περιοχή ηλικιωμένοι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό έχασαν τη μάχη για τη ζωή και συμπεριλαμβάνονται στα 15 πανελλαδικά θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μία εβδομάδα τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ξάνθη ανέρχονταν σε 28.

«Θερίζει» ο ιός στη Θράκη! 

Συνολικά στη Θράκη 42 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου μέχρι στιγμής, με την Ξάνθη να διατηρεί την αρνητική πρωτιά. Ακολουθεί η Κομοτηνή με επτά κρούσματα και ο Έβρος με τρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γειτονική Καβάλα, ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει χτυπήσει 30 άτομα, ενώ ένα κρούσμα καταγράφεται και στη Δράμα. Συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ 73 άτομα έχουν προσβληθεί εφέτος από τον ιό, ενώ αρκετοί φαίνεται πως έχουν χάσει και τη ζωή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης