Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία ενός 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου, τον Ιούλιο του 2018.

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία είναι δύο αδελφοί, 25 και 26 χρονών αντίστοιχα. Ο μικρότερος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο μεγαλύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα που επέβαινε στο αγροτικό φορτηγό του με συνεπιβάτη έναν εργάτη και, αφού του έκλεισαν τον δρόμο με τα δικά τους οχήματα, ο 25χρονος δράστης πυροβόλησε εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. 

Κατά τις απολογίες τους ο μεν πρώτος ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει τον 63χρονο αλλά πυροβόλησε εναντίον του με σκοπό να τον φοβίσει καθώς βρισκόταν σε άμυνα. Ο μεγαλύτερος αδελφός από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας και ότι το αυτοκίνητό του βρέθηκε στην περιοχή, καθώς στο σημείο υπάρχει περιουσία της οικογένειας των κατηγορουμένων.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί των δύο αδελφών δεν επηρέασαν τη γνώμη του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την ενοχή τους για όλα όσα κατηγορούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε κλίμα έντασης μεταξύ των οικογενειών θύματος και κατηγορουμένων, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια ή ενέργειες αντεκδίκησης.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης