Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή του για οπλοφορία, ο Αντώνης Αραβαντινός, αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού ανοίγει το στόμα του και καταγγέλλει τα όσα διαδραματίζονται στο σωφρονιστικό κατάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα που περιέγραψε στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής θυμίζει τις εποχές των Πατρικίων και των Πληβείων.

«Η φυλακή είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Η πτέρυγα, όπου κρατούνται οι “πλούσιοι” του Κορυδαλλού είναι “5 αστέρων”». Σαφώς εννοεί τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Λάκη Γαβαλά, Μάκη Ψωμιάδη, Παύλο Ψωμιάδη, Βασίλη Μηλιώνη και πολλούς ακόμη «προύχοντες» των φυλακών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αραβαντινός κατήγγειλε: «Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;… Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Οι υπόλοιποι μένουν γιατί πού θα βρουν τζάμπα φαγητό;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχισυνδικαλιστής Αραβαντινός επεσήμανε: «Είμαι στις φυλακές 31 χρόνια, σε λίγο θα πάρω σύνταξη αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Αυτά που σας λέω είναι πέρα για πέρα αληθινά». Kατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διαπληκτίστηκε με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία τον χαρακτήρισε «φασίστα». «Ποια είναι η Τζάκρη για να με αποκαλεί έτσι».

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι η κατάσταση με τους υπεράριθμους αλλοδαπούς κρατούμενους έχει γίνει «τραγική», συμπληρώνοντας: «Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο».

Ο Αντ. Αραβαντινός κατήγγειλε επίσης τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται οι άδειες αναφωνώντας «έλεος», ενώ τόνισε ότι οι αλλοδαποί ελέγχουν τις φυλακές!

Τέλος, έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία, αποκαλύπτοντας πως σήμερα κρατούνται περισσότεροι από 12.500 κρατούμενοι σε φυλακές χωρητικότητας 8.500 κρατουμένων.

Ο κίνδυνος απόδρασης είναι μεγάλος αν αναλογιστεί κάποιος ότι η αναλογία είναι 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανά 100 κρατούμενους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης