Ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης παρευρέθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Μούδρου, στο πλαίσιο της επίσκεψης ομάδας 22 μαθητών από την Αυστραλία στη Λήμνο.

​Το εκστρατευτικό σώμα των Anzac συμμετείχε στις επιχειρήσεις των συμμάχων στην Εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κατά την τριήμερη παραμονή τους στο νησί, οι μαθητές συνοδεύονται από τη βουλευτή της Βικτόρια, Natalie Suleyman, δύο βετεράνους, τους Robert Elworthy και Stuart Dod, εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης της Βικτόρια. Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Premier’s Spirit of Anzac Prize» και περιλαμβάνει επισκέψεις σε ιστορικές τοποθεσίες που συνδέονται με τις δυνάμεις των Anzac -του εκστρατευτικού σώματος που συμμετείχε στις επιχειρήσεις των συμμάχων στην Εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην τελετή μνήμης παρέστησαν επίσης ο έπαρχος Λήμνου Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο αντιδήμαρχος Στέφανος Σαρρής, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου Στέλιος Καραγιάννης, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Η βουλευτής της Βικτόρια Natalie Suleyman μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας – Αυστραλίας​Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη από τον πατέρα Γεώργιο Βότση, ακολούθησε η ανάγνωση κειμένου από μαθήτρια, η οποία μίλησε για την προσφορά της Λήμνου ως τόπου φιλοξενίας και νοσηλείας των στρατευμάτων, αναφέροντας ότι τρία μέλη της οικογένειάς της νοσηλεύτηκαν στο νησί. Στη συνέχεια βετεράνος απήγγειλε ποίημα προς τιμήν των πεσόντων και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ο δήμαρχος και ο έπαρχος απηύθυναν θερμό καλωσόρισμα στα μέλη της αποστολής, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων στην ιστορική σημασία της περιοχής και στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς της Λήμνου με την Αυστραλία. Η βουλευτής Natalie Suleyman μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας – Αυστραλίας και εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους της κοινότητας της Βικτόρια για τη φιλοξενία. «Προσδοκούμε την επόμενη χρονιά να είμαστε πάλι εδώ» κατέληξε η κα Suleyman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή μνήμης στο Συμμαχικό Νεκροταφείο

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης