Η αναλγησία και η εγκληματική, πολλές φορές, αμέλεια «υπευθύνων», προκάλεσε ένα μακάβριο περιστατικό, που οι οικείοι ενός νέου ανθρώπου που έχασε τη ζωή του μπορεί να μην το βγάλουν ποτέ από το μυαλό τους.

Σε κηδεία στο δημοτικό νεκροταφείο του Λουτρακίου, την Παρασκευή 3 Μαρτίου, έκπληκτοι οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν ότι λόγω κακού υπολογισμού, το φέρετρο δεν… χωράει στο συγκεκριμένο προβλεπόμενο σημείο, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν επί δύο ώρες τους υπαλλήλους με… αυτοσχεδιασμούς να προσπαθούν να τοποθετήσουν τον αποθανόντα στην τελευταία του κατοικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε πως περιγράφει παρευρισκόμενος στην κηδεία το περιστατικό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν ούτε τα αυτονόητα. Ολόκληρος Δήμος Λουτακίου-Περαχώρας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το εργατικό του προσωπικό, ολόκληρο γραφείο τελετών με το αντίστοιχο ειδικευμένο προσωπικό.

Δεν μέτρησαν σωστά και δεν μπορούσαν να βάλουν το φέρετρο στο λάκο που έσκαψαν.Το αποτέλεσμα ήταν οτι τα λεπτά περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα, ο ιερέας ολοκλήρωσε το κατευόδειο και απεχώρησε, αλλά οι εκατοντάδες κόσμου δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Στο μεταξύ, είχε ανοίξει τηλεφωνικός πόλεμος ευθυνών αλλά και για το τι «μέλλει γεννέσθαι», με τους ανθρώπους του γραφείου τελετών, τον Δήμαρχο και τους υπευθύνους των υπηρεσιών του Δήμου Λουτακίου-Περαχώρας. Είναι από τις στιγμές που λές οτι «αυτό δεν γίνεται».

Κι όμως το βλέπεις να γίνεται μπροστά σου, δεν μπορείς να το πιστέψεις, η λογική σταματά να επεξεργάζεται τις εικόνες και στο τέλος μένεις βουβός, με τον χρόνο να έχει παγώσει. Το μαρτύριο αυτό κράτησε σχεδόν δύο ώρες με τον θόρυβο του κομπρεσέρ να σκεπάζει τους λυγμούς και τις φωνές αγανάκτησης συγγενών και φίλων του νεκρού.

Και το αστειο της υπόθεσης είναι οτι όλοι οι εμπλεκόμενοι (Δήμος- εργολάβος) θα ζητησουν να πληρωθούν κανονικά τις συμφωνημένες αμοιβές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που «προσέφεραν».

Καλό ταξίδι Γιώργο»…

Δείτε το βίντεο:

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης