Αίσιο τέλος είχε την Τρίτη η περιπέτεια μιας 16χρονης μαθήτριας του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών.

Η 16χρονη Γεωργία έχασε τις αισθήσεις της, ωστόσο οι δύο συμμαθήτριές της που βρίσκονταν μαζί της, η 15χρονη Γεωργία και η 17χρονη Δήμητρα, δεν πανικοβλήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζοντας πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες μέσα από το πρόγραμμα Kids Save Lives, αναγνώρισαν γρήγορα ότι δεν αντιδράει, διαπίστωσαν όμως πως αναπνέει. Ως εκ τούτου, την έβαλαν σε θέση ανάνηψης και σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου κλήθηκε το 166 και με λήψη ζωτικών σημείων αναγνωρίστηκε πως η αιτία της λιποθυμίας ήταν η υπόταση.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η Γεωργία είχε συνέλθει πλήρως και αντί να υπάρχει πανικός, επικρατούσε μια πολύ χαλαρή και ευδιάθετη ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα Kids Save Lives χάρη στην πρόσκληση του διευθυντή, με τα συγκεκριμένα κορίτσια να συμμετέχουν στη θεωρητική και πρακτική εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων (όπως 18.000 ακόμη μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα) που τις εκτέλεσαν με ακρίβεια όταν χρειάστηκε χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών σύντομα θα περάσει στο επόμενο στάδιο, της πιστοποίησης των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην τοποθέτηση ενός απινιδωτή στην είσοδο του σχολείου, το οποίο θα γίνει το 18ο σχολείο με απινιδωτή στη χώρα.

Σύντομα το Υπουργείο Παιδείας θα στείλει σε όλα τα σχολεία μια εγκύκλιο με την ονομασία Kids Save Lives, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας [ΕΕΕΠΦ] και του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και προσφέρεται δωρεάν σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Πηγή: thessnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης