Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μαφίας των φυλακών μετά την κατάθεση «φωτιά» μάρτυρα που μιλά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δικηγόρου στο κύκλωμα.

Εκτός από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ, οι δικαστικές αρχές διαθέτουν και νέα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δυο δικηγόρων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και ένας μάρτυρας που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» καθώς φέρεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τις ενέργειες του κατηγορούμενου δικηγόρου , σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφεραν κρίσιμες πληροφορίες στην ανάκριση αφήνοντας ανοικτό  το ενδεχόμενο έκδοσης και άλλων ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος προσώπων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για εκβίαση. Η κατηγορία φέρεται να αφορά την καταγγελία  που είχε κάνει  ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa, Αριστείδης Φλώρος ότι εκβιαζόταν. Ένας εκβιασμός που φέρεται να συνδέεται τόσο με την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου όσο και με τη δολοφονία  του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσης που έδωσε ο Αριστείδης Φλώρος  φέρεται να επανέλαβε όσα έχει ήδη υποστηρίξει για το σε βάρος του εκβιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ. Φλώρος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του ενός εκ των δύο συλληφθέντων δικηγόρων ο οποίος εμφανίζεται, στις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, να συνομιλεί με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να επανέλαβε  πως δεν είχε καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας για την οποία καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός.

 Από την πλευρά τους οι δύο κατηγορούμενοι δικηγόροι αρνούνται την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε εντός αλλά και εκτός της φυλακής εκτελώντας συμβόλαια θανάτου, εκβιάσεις, απειλές και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι κατηγορούμενοι δικηγόροι θα περάσουν και πάλι το κατώφλι  του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορούμενων δικηγόρων, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης