Ο Σταύρος Αθανασίου είναι ο γνωστός αστυνομικός, μετρ της αρχαίας τέχνης της ιερακοτροφίας, και ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που καταρρίπτει drones με τα γεράκια του!

Σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, και υπό διάφορες συνθήκες, ο Σταύρος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην υπερπολύτιμη αυτή σύγχρονη ανάγκη, της προστασίας από κακόβουλες πτήσεις drone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, δε, το γεράκι του, η Ζήνα, κατέρριψε ένα drone που πήγε να κινηματογραφήσει παράνομα εκδήλωση στο σπίτι των Αγγελόπουλων στο Ψυχικό.

Διαβάστε τη συνέντευξή του στο idrones.gr.

Idrones.gr: Αν έρθει αντιμέτωπο το γεράκι με ενα drone dji inspire ή και dji matrice, είναι πιθανό να τραυματιστεί; Πώς θα αντιδράσει το γεράκι; Θα επιμείνει να το καταρρίψει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταύρος Αθανασίου: Το συγκεκριμένο γεράκι έχει τη δυνατότητα να ρίξει drone του μεγέθους αυτού που αναφέρατε χωρίς να τραυματιστεί. Με την παρούσα τεχνολογία και υλικά. Αν προστεθεί κάποιο υλικό στους έλικες, σίγουρα θα προστεθούν και προστατευτικά στα πόδια του πτηνού. Έχει γίνει πρόβα με όλα τα ανωτέρω μοντέλα και ουδέποτε έχει τραυματιστεί. Αντιθέτως, πολλά αρπακτικά που έχω για κυνήγι τραυματίζονται, καθώς παλεύουν με φυσικά θηράματα…

Σε περίπτωση που κάποιος πετάει νόμιμα το drone είτε για ερασιτεχνικό είτε για επαγγελματικό σκοπό και γίνει κατάρριψη και ζημιά, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Μιλάμε για την περίπτωση κατά την οποία ο χειριστής δεν γνωρίζει ότι στο μέρος όπου βρίσκεται ισχύουν μέτρα ασφαλείας.

Συνήθως τα event όπου χρειάζεται να επέμβει η Ζήνα είναι μέρη όπου δεν μπορεί να πετάξει drone, βάσει νόμου. Το drone, ακόμα και αν παρατηρηθεί σε μεγάλη απόσταση, θα πέσει εάν και εφόσον πλησιάσει σε απόσταση 100 μέτρων από το επίμαχο σημείο. Όχι πιο μακριά, και για την ασφάλεια του πτηνού, καθώς πρέπει να έχουμε και εμείς οπτική επαφή, αλλά και για τον παραπάνω λόγο που αναφέρατε.

Θεωρείτε ότι υπάρχει περιθώριο για την Ελληνική Αστυνομία να αναπτύξει αυτές τις anti-drone μεθόδους, όπως κάνετε κι εσείς;

Φυσικά και υπάρχει, και μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με άλλες «λύσεις» που μέχρι στιγμής είναι ακόμα στη θεωρία, καθώς δεν έχουν εμπλακεί σε πραγματικό περιστατικό.

Δείτε την αναλυτική συνέντευξη του Σταύρου Αθανασίου εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης