Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της έρευνας που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία σε αντιπροσωπεία-συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά για την ανεύρεση ποσού 4,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με  όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά την εύρεση ενός στρατιωτικού σάκου με περίπου 500 (ή, κατά άλλους, 600) χιλιάδες ευρώ σε καταπακτή εντός του χώρου του συνεργείου, εντοπίστηκαν -σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Kavala Portal- σήμερα το πρωί και άλλοι σάκοι, οι οποίοι περιείχαν συνολικά το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα περισσότερα χρήματα σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης βρέθηκαν μέσα σε έναν μεταλλικό οικίσκο (αποθήκη), ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπολντόζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι φαίνεται πως κλείνει ο κύκλος της αναζήτησης των 4,2 εκατομμυρίων  που κλάπηκαν από το χρηματοκιβώτιο εταιρείας security με έδρα τον Αμυγδαλεώνα τον περασμένο Ιανουάριο.

Και κλείνει με τη διαπίστωση πως η ιστορία που είχε κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο από τη διεύθυνση της εν λόγω εταιρείας δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα σενάριο μιας καλά σκηνοθετημένης ληστείας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ληστείας (όπως τουλάχιστον την είχε περιγράψει το θύμα) εξελίχθηκε το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2019 όταν δύο άγνωστοι δράστες φορώντας μάσκες του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή, απήγαγαν από το σπίτι του στην Καβάλα τον διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι δηλώνοντας του ότι απήγαγαν την μικρή του κόρη. Του έδωσαν μάλιστα το τηλέφωνο απ’ όπου άκουσε το κλάμα ενός παιδιού. Όλοι μαζί πήγαν στα χρηματοκιβώτια της εταιρίας στον Αμυγδαλεώνα  και εκεί ο διευθυντής τους έδωσε το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ που προερχόταν από χρηματαποστολές σε τραπεζικά καταστήματα.

Στην συνέχεια οι δράστες έδεσαν, φίμωσαν και κλείδωσαν τον διευθυντή μέσα στην επιχείρηση και τράπηκαν σε φυγή. Ο διευθυντής κατάφερε να απελευθερωθεί την επόμενη μέρα το πρωί και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ήδη έχουν συλληφθεί τόσο ο διευθυντής της εταιρείας security όσο και αμφότεροι οι ιδιοκτήτες της αντιπροσωπείας (πατέρας και γιος) οι οποίοι έχουν ομολογήσει ότι σκηνοθέτησαν το όλο σκηνικό και διέπραξαν αυτή τη ληστεία-μαμούθ. Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το kavalawebnews, η Αστυνομία φέρεται να έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης παρακολουθώντας συνομιλίες των δραστών μέσω κινητών τηλεφώνων τα οποία φαινομενικά ανήκαν σε… Πακιστανούς. Δηλαδή, οι δράστες είτε αγόρασαν κινητά τηλέφωνα από Πακιστανούς, είτε έβαλαν τους μετανάστες να πάρουν κινητά τηλέφωνα στο όνομά τους, προκειμένου να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, καθώς είναι πιθανό να εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες (που δεν έχουν, όμως, επιβεβαιωθεί), οι δράστες φαίνεται πως αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα λόγω χρεών.

Πηγές: Kavalanews,Kavalaportal,Kavalawebnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης