Παραιτήθηκε από τη θέση του εποπτεύοντος στο νευραλγικό Τμήμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Η παραίτηση του ήρθε λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να έχει αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis εκτιμώντας ότι είναι παράνομο υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να τον μεταπείσει, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην αντικατάσταση του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο ο οποίος αναλαμβάνει πλέον ως εποπτεύων εισαγγελέας μιας σειράς καυτών υποθέσεων όπως της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.

Ο κ. Αγγελής είχε αναλάβει σχετικά καθήκοντα πριν από τρεις μήνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάστασή του.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία συμμετείχε ως εποπτεύων των ερευνών για τη Novartis, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από Αμερικανούς αλλά οι Έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να τα παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό πάντως που έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης